Creator Studio van Facebook: plan gemakkelijk je berichten in

Creator Studio van Facebook

De Creator Studio (of Studio voor Makers) van Facebook is een website/app waarmee jij gemakkelijk jouw Instagram posts en Facebook berichten kunt inplannen. Je koppelt de Creator Studio aan je Facebook pagina en daarmee log je in.

Je plant je berichten los van elkaar in. Dat betekent dat je zowel op Facebook als op Instagram andere berichten kunt inplannen. Of natuurlijk dezelfde berichten.

Bij Facebook plaats je de tekst en een video of afbeelding erbij. Je kunt zelfs vanuit de Creator Studio een verhaal plaatsen. Je kunt meerdere video's tegelijk plaatsen en plannen en zelfs op verschillende pagina's.

Bij Instagram kun je kiezen voor een bericht op je Instagram-overzicht of een IGTV. Een bericht op je Instagram-overzicht is het bericht op je tijdlijn. Je kiest tekst en een afbeelding. Je kunt hashtags toevoegen en een locatie en vervolgens kies je voor direct publiceren of inplannen.

Ook kan je via de creator studio jouw statistieken bekijken. Je kunt bijhouden hoeveel mensen jouw posts bekijken en je ziet de stand van zaken rondom jouw volgers en de mensen die je zijn gaan ontvolgen.