Page content

Vimeo

Vimeo is net als YouTube een videoplatform waar je gratis video’s kunt bekijken, uploaden en delen met anderen.

Vimeo is opgericht in 2004 door een groep filmmakers die hun video’s graag wilde delen. De website groeide ontzettend hard en had in 2015 al meer dan 170 miljoen bezoekers.

Wat onderscheidt Vimeo van YouTube?

  • De gebruikers van Vimeo zijn volwassener dan op YouTube. Dit is goed te zien in de manier waarop er commentaar wordt gegeven op video’s. Op Vimeo gaat dit op een volwassen manier. Bij YouTube gaat dit anders, omdat de gebruikers van YouTube afkomstig zijn uit alle leeftijdscategorieën, waardoor de commentaren onder video’s vaak onvolwassen en aanstootgevend zijn.
  • Nergens worden advertenties getoond. Terwijl dit op YouTube wel zo is. Op YouTube worden er voor, na en tijdens video’s advertenties getoond.

Vimeo biedt drie soorten abonnementen aan met elk daarbij een eigen uploadlimiet. Waarbij YouTube wereldwijd maar één abonnementsvorm kent: gratis. Als je wil starten met Vimeo kan je beginnen met het gratis abonnement, waarbij je 500MB per week kunt uploaden tot 25GB per jaar. Je krijgt een basisoverzicht van de statistieken en binnen 3 werkdagen krijg je antwoord op e-mails.

Een stapje hoger is het Plus abonnement. Voor dit abonnement kan je ervoor kiezen om maandelijks te betalen of voor een jaar. De keuze voor een jaar is voordeliger, hiervoor betaal je €6,- per maand (€72,- in totaal voor een jaar). Wanneer je ervoor kiest om per maand te betalen, dan betaal je €10,- per maand. Bij dit abonnement is het mogelijk tot 5GB per week te uploaden en tot 250GB per jaar. Je krijgt geavanceerde videostatistieken te zien en binnen 4 uur krijg je antwoord op e-mails met vragen werkdagen.

Daarna komt het Pro abonnement. Voor dit abonnement betaal je €192,- voor een jaar (€16,- per maand). Bij dit abonnement is het mogelijk tot 20GB per week te uploaden en tot 1TB per jaar. E-mails met vragen worden binnen 2 uur beantwoord. Je krijgt hier extra statistieken met betrekking tot de engagement van jouw kijkers. Bij dit abonnement is het ook mogelijk om een logo toe te voegen aan jouw video’s.

Als laatste is er ook het Business en Premium abonnement. Deze abonnementen zijn eigen bedoelt voor hele grote bedrijven. Voor het Business abonnement betaal je €40,- per maand (€480,- per jaar). Voor het Premium abonnement betaal je €70,- per maand (€840,- per jaar).

 

Comment Section

0 reacties op “Vimeo

Plaats een reactie


*