Facebook

Facebook is een gratis Social Media platform om online contact met andere te maken en te houden. Gebruikers delen met elkaar hun persoonlijke interesses via een profiel. Facebook draait om communicatie. Persoonlijke communicatie, maar ook communicatie in groepen. Gebruikers maken een persoonlijk profiel aan en kunnen vrienden worden met andere mensen. Het platform is een manier om nieuwtjes, ideeën en interesses te delen met vrienden. Vrienden kunnen allerlei soorten vrienden zijn. Zo kunnen het je beste vrienden zijn die je toevoegt, maar ook (oud) klasgenoten, vrienden uit het buitenland of familie. Het maakt eigenlijk niet uit, zolang je diegene maar kent. De nieuwtjes, ideeën en interesses zijn te delen in de vorm van teksten, afbeeldingen en video's. Daarnaast heeft Facebook ook een chatfunctie, waarbij je privé met elkaar kan chatten.

Ook voor bedrijven

Naast dat Facebook een social media netwerk is voor persoonlijk gebruik is het ook in te zetten als bedrijf. Tegenwoordig valt daar enorm veel uit te halen als bedrijf. Daarvoor is het mogelijk om een bedrijfspagina aan te maken. Mensen kunnen jouw bedrijfspagina 'leuk vinden' en zo de ontwikkelingen volgen met betrekking tot jouw bedrijf.  Met een bedrijfspagina is het ook mogelijk om meer mensen te bereiken op Facebook door middel van het advertentieplatform.

Geschiedenis van Facebook

In 2004 werd het platform opgericht door Mark Zuckerberg. In eerste instantie heeft hij het social netwerk opgezet voor de studenten van Harvard College. Al heel snel escaleerde dit natuurlijk naar andere scholen. Facebook werd ontzettend populair en heeft het uiteindelijk open gesteld voor iedereen ter wereld. Het platform groeide heel snel uit tot het grootste Social Media platform van de wereld. In 2016 kwam naar buiten dat er 1.09 miljard mensen het platform dagelijks gebruiken.    
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down