Over Master Your Business Moves - MYBM

In 2018 besloot ik dat het anders moest

Ik verkocht mijn bedrijf in 2019 en startte met een nieuw bedrijf. Ik wilde mijn 30 jaar ervaring met andere ondernemers delen. Zo realiseerde ik mijn droom en volg ik mijn  missie. Namelijk: ondernemers helpen en begeleiden naar hun droomdoelen. Inzicht geven in hoe ze meer winst kunnen creëren, een consistente stroom aan klanten kunt krijgen en meer vrijheid kunnen hebben. Door middel van op een slimme manier werken in plaats van hard werken. En hoe ze écht impact kunnen maken met hun bedrijf.

Hoe het allemaal begon

Ik ben Francina van den Berg en ruim 30 jaar ondernemer, mijn eerste business had ik toen ik 10 jaar was, een schoonmaakbedrijf.... In 1998 startte ik m'n eerste kvk bedrijf. Een W&S bureau in de Fashion & Liefstyle.
In mijn carrière heb ik veel mensen gezien en gesproken, en ik meer dan 20.000 verkoopgesprekken en interviews gehouden. Zelf kom ik uit een gezin die geen ondernemersachtergrond heeft. Mijn eerste vakantie naar Spanje, Blanes was toen ik 14 was en daar had ik zelf voor gewerkt. Nee en ik ben niet zielig, want het heeft me heel veel kennis gegeven en tools om wel financieel onafhankelijk te worden en te zijn.

Succesvol zijn met je business kan iedereen! Ook jij! Ik ben ook de ratrace ontsnapt! 
Wat belangrijk is dat jij naast dat je goede diensten /producten verkoopt. Je ook mentaal en lichamelijk sterk moet zijn om te ondernemen. Het is namelijk topsport en dat betekent dat een goede conditie bijdraagt aan succes.

We willen namelijk allemaal financieel vrij zijn, meer tijd en meer geld, dat geeft vrijheid en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te groeien. Ik ben er dan van overtuigd dat jij dat ook kan zijn, Eén ding is duidelijk, je zal online ook je business moeten kunnen runnen.

Sommige mensen denken dat je alleen succesvol kunt zijn als je al middelen hebt. Dat is zeker niet waar. Ik heb 4 bedrijven van scratch gebouwd en ben nu met bedrijf nr 5 bezig. Zelf kom ik uit Scheveningen en groeide op in een gezin met weinig middelen, maar op m’n 30ste had ik een miljoenen bedrijf. Dat is wat ik jou ook gun en waar ik je mee kan helpen ONAFHANKELIJK worden.

2 dagen full focus werken aan je marketing en sales

Op mijn 27e was ik moe en uitgeput...

Tot m’n 27ste reisde ik de wereld over op zoek naar nieuwe stoffen in Parijs of shoppen in New York voor nieuwe modellen. Ik ontwikkelde dames kleding collecties voor grote merken en later voor grote Retailers. 100 uur werken per week stelde weinig voor…en thuis was ik nooit, altijd was ik op reis en altijd was ik onderweg.

Op m’n 27ste was ik door al dat reizen en harde werken, moe en uitgeput. De stress van het werk was extreem hoog. Migraine was er vaker wel dan niet..

Het was tijd voor een andere invulling van mijn leven en ik wilde meer met mensen werken. Doordat ik veel sollicitaties afnam, en ik zag dat heel veel mensen niet op de juiste plek zaten in een bedrijf, wilde ik ze graag helpen. Ik startte in 1998 een Werving & Selectie bureau, binnen een jaar stond een bizarre business, waar ik een miljoenen omzet meedeed.

We gingen al heel snel online werken en andere hadden geen idee hoe wij als disrupter in de markt dit zo snel voor elkaar hadden gekregen. We werkten anders! Wat ik wil is dat jij ook DE DISRUPTER wordt in jouw markt.

We hadden een andere visie, de prijs was lager dan de oude leveranciers en we waren super snel! Daarnaast we vulden de openstaande vacatures, iets wat andere niet deden omdat hun automatisering niet op orde was.. We kraakten de code, die alle andere bureaus, maar niet voor elkaar kregen.

Binnen 3 jaar zat er een team van 10 mensen in dienst en al snel groeide de omzet naar 2 miljoen met een team van 16 mensen. 

De economie deed BOEM in 2008, in 1 dag gingen we van 650 opdrachten naar 300 opdrachten…

The shit hits the fan..

In 2008 t/m 2010 moest ik onder grote financiële druk en stress, grote en moeilijke beslissingen nemen. Het was een Hel, maar achteraf gezien waren dit mijn beste jaren als ondernemer ooit! Je leert er zo veel van, dan is zo waardevol. Toen leerde ik pas echt ondernemen.

Het heeft me weerbaar gemaakt. Een sprong in de tijd...

In 2016 besloot ik te stoppen als directeur bij mijn bedrijf . Probeerde mijn bedrijf te verkopen en in 2017 stelde ik een bedrijfsleider aan.

In 2018 stopte ik als operationeel directeur en ging ik op zoek naar WAT IK NU ECHT WILDE in het leven. 

In 2019 zette ik er een punt achter, verkocht het bedrijf, stapte uit eruit en starten zonder klanten en zonder niets, na 2 weken een nieuw bedrijf.
Het was doodeng, ik had even niets meer en ik voelde me ook enorm eenzaam. Niemand begreep dat ik klaar was met mijn oude bedrijf. Maar ik had het gezien… been there, done it and done it again…ik was bored en had geen inspiratie meer om het door te zetten.

Door voor mezelf te kiezen voelde ik me enorm krachtig omdat ik volledig voor mezelf koos en ik me enorm bevrijd van alle ballast.

Ik had behoefte om even helemaal terug naar de basis….en ik wilde weer doen waar ik passie voor had! Mensen helpen! Dit keer wilde ik een bedrijf bouwen wat voor mij werkt en ik niet voor het bedrijf! 

And so I did! We zijn nu 5 jaar later en we hebben een bedrijf gemaakt dat werkt VOOR ons en dat is wat ik mijn klanten ook laat zien en leer.

Ook nu werken we heel veel online

We passen alle ervaringen toe die ik de afgelopen jaren heb geleerd en geloof me dat voelt vertrouwd. 


Ik paste opnieuw dezelfde strategie toe en draaide in mijn eerste jaar € 120.000 omzet en ben nu in mijn tweede jaar € 250.000 omzet
Het derde jaar deden we 300.000 en nu in ons vijfde jaar werken we naar de 6.00.000 euro toe.

Dankzij consistent te ondernemen, leef ik mijn droomleven en dat gun ik jou ook. 
Je kunt je voorstellen dat het een enorme reis is geweest afgelopen 30 jaar en die kennis deel ik met jou.


Bij ondernemen komt zoveel meer kijken dan alleen maar iets verkopen aan een klant.
Er zijn zoveel stappen te nemen dat ik begrijp dat veel ondernemers niet zien waar ze op moeten focussen.
Daarnaast zul je echt zelf het werk moeten doen. En als het dan werkt dan is ondernemen zo gaaf en zo bevredigend.
Ik neem je graag mee in de stappen die jij kunt zetten voor een succesvol bedrijf!

master your business moves

Tijd voor iets luchtigers

Nu ik mijn verhaal heb verteld, is het tijd voor iets luchtigers. Als je me een beetje kent dan weet je dat ik alles met de volle 1000% doe. Als ik eenmaal iets wil, dan ga ik ervoor en dan haal ik ook echt alles uit de kast. Maar naast slim werken aan mijn bedrijf vind ik plezier mega belangrijk. Toen ik in 2018 startte met mijn nieuwe bedrijf wist ik gelijk dat ik het niet in mijn eentje wilde doen. Ik ben een team met 16 mensen gewend en dan is alleen maar zo alleen. Daarom besloot ik direct Daisy aan te nemen.

En plezier staan bij ons echt boven alles. We kunnen overal om lachen en hebben ontzettend veel lol samen. Maar daarnaast weten we ook heel goed wat we moeten doen om naar een volgende stap te gaan.

Ondernemen is eigenlijk niets anders dan een spel van continu vallen en weer opstaan. En ik houd van dat spel, ik speel het graag en ik leg je graag het spelletje uit.

Hierbij nog een paar weetjes over mij als je me echt goed zou kennen:

  • Ik ben een echte wijnliefhebber. Elk jaar ga ik naar Duitsland naar allerlei leuke wijnboertjes om de lekkerste wijnen te proeven. Om ze natuurlijk vervolgens allemaal mee naar huis te nemen 😜🍷 
  • Ik bel gek op boeken lezen. Ik lees alleen management boeken waar ik echt     iets van kan leren. Noem een boek op en ik heb hem waarschijnlijk gelezen. Thuis heb ik ook stapels boeken staan, ook boeken die ik nog moet lezen en ik verzamel kookboeken. Mijn man en ik zijn dol op koken en heerlijk eten. 
  • Sinds kort (eigenlijk door Daisy) ben ik fan van Netflix. Als je op zoek bent naar een heerlijke serie waar je echt lekker om kunt lachen dan raad ik je Grace & Frankie aan. Oh oh oh, wat heb ik in een deuk gelegen om deze serie. 🤪
  • Ik ben een sporter en train 3 tot 4 maal per week. Ik train met gewichten, een ik doe aan EMS, dat is een pak wat je aandoet en die je kleine stroom scheutjes geeft en zo je spieren traint. Je wordt er super strak van 🤪. Daarnaast loop ik elke dag 5-8 km om alles goed in beweging te houden
  • Ook doe ik aan Intermitted Fasten, wat betekent dat ik maximaal 2x per dag eet  in een raamwerk van 6 uur en 18 uur niet.

Team! Wij zijn jouw eigen business builders!

Daisy

Marketing Builder
Expert: 
E-mail Marketing
Salesfunnels
Website Builder


Marloes

Verbindingsbuilder
Expert:

Appointment setter
Verbinden met de klant via de DM

Weet goed waar de behoefte van de klant liggen

Francina

Business Builder
Expert:
Strategie, Missie, Visie.
Stellen van Doelen
Volgers in Klanten omzetten


ben jij dit?

Assistent Content creator 
VACATURE


Cheryll

Strategisch Groei Builder
Expert:

Business Manager
Strategisch meedenken met klanten

Renée

Plaatjes Builder
Expert:
Fotografie
Visueel Verteller
Branding