Hoe jij IGTV kan gebruiken voor jou en jouw business
Hoe jij IGTV kan gebruiken!
10 november 2018 
2 min. leestijd

Hoe jij IGTV kan gebruiken!

Al een tijdje kunnen we gebruik maken van de nieuwe app van Instagram IGTV. Met deze app kunnen video’s geplaatst worden net zoals bij YouTube. Het enige verschil is dat deze video’s alleen verticaal gemaakt kunnen worden. Het is gratis te downloaden en te gebruiken.

Instagram heeft een aparte app voor IGTV uitgebracht, maar als je al gebruiker bent van Instagram dan kan je het al gebruiken vanuit je Instagram app. Er is een speciale knop voor IGTV toegevoegd waarmee je zelf video’s kunt posten of video’s kan bekijken. Dat betekent dat je IGTV ook kunt gebruiken als je geen Instagram gebruiker bent.

IGTV gebruiken

Eerst je video’s opnemen

Je bent het vast gewend dat je heel gemakkelijk met de camera in Instagram foto’s en video’s kan maken. Helaas zit deze camera niet in de instagram app. Als je een video wil uploaden naar IGTV dan is het noodzakelijk om deze eerst op te nemen.

Wat is het verschil tussen Instagram Stories en IGTV?

Een video op IGTV kan maximaal 10 minuten duren (en voor accounts met veel volgers zelfs 60 minuten). Een Instagram Story kan maar maximaal 15 seconden duren. Hier zit het grote verschil in. Daarnaast is het ook niet mogelijk om foto’s te plaatsen in IGTV en dat kan in Instagram Stories wel.

Hoe gebruik je deze nieuwe functie?

Iedereen die nog nooit gebruik heeft gemaakt van de nieuwe functie van Instagram is standaard een kijker. Wanneer je al gebruik maakt van de Instagram app dan kan je rechtsboven via het logo van IGTV naar jouw eigen kanaal gaan maar ook van andere. Wanneer je gebruik maakt van de app dan kan je inloggen met je Instagram account of je kan registreren.

In de app kan je het aanbod voor jou bekijken, de video’s van mensen die jij volgt, populaire video’s en je kan doorgaan met kijken van de video’s die je nog niet hebt afgekeken. Ben je opzoek naar een specifiek kanaal of een specifieke video dan kan je de zoekfunctie gebruiken.

Hoe kan jij het zelf gebruiken?

Om zelf video’s te kunnen publiceren moet je eerst een kanaal aanmaken.

IGTV gebruiken

Wanneer dat is gelukt dan ga je via het logo van IGTV rechtsboven naar jouw kanaal. Als je in de app bent aangekomen klik je op je eigen foto aan de rechterkant om jouw eigen kanaal te openen.

Hoe jij IGTV kan gebruiken

Er verschijnt een galerij van alle video’s die op jouw mobiel staan. Je kan er eentje kiezen en die plaats je dan op je eigen kanaal.

En ga jij Instagram TV gebruiken? Wij zijn er al heel enthousiast over! Volg ons IGTV kanaal hier of zoek ons op op Instagram – francinavandenberg.

Over de schrijver
Daisy is ruim 2 jaar onderdeel van Master Your Business Moves en weet alles van marketing, online marketing, social media en het opzetten van salesfunnels. Heb je een praktisch of technisch probleem, dan is zij jouw "wizard" die het voor je kan oplossen. Geen probleem is haar te gek. Daisy werkt voor en met heel veel ondernemers. Ze werkt als een tornado zo snel. Denkt mee met je business en weet dit te vertalen naar campagnes. Wat voor jou een probleem is, wordt opgelost in een wenk.
Reactie plaatsen