Waarom prioriteiten stellen belangrijk is voor je bedrijf
Waarom prioriteiten stellen belangrijk is
18 februari 2020 
in Plannen
2 min. leestijd

Waarom prioriteiten stellen belangrijk is

Iedereen weet eigenlijk wel dat prioriteiten stellen belangrijk is. Toch gebeurd dat niet altijd en dat merk je. Er ontstaat dan namelijk onduidelijkheid en chaos in jouw hoofd en probeer dan maar eens het gewenste resultaat te leveren. Dat gaat hem natuurlijk niet worden. Als jij eerst begint met de dingen die je echt moet doen kom je een stuk verder dan wanneer je de focus legt op dingen die er eigenlijk wat minder toe doen. Wie echt effectief en efficiënt wil zijn gaat natuurlijk beginnen met de hoogste prioriteit, dus Big Rocks First!

Hoe bepaal jij dan wat die prioriteiten zijn?

Vaak spreken deze wel voor zich, in het geval dat dit niet zo is kun je dit makkelijk zichtbaar maken voor jezelf door middel van lijstjes en het uittekenen in een kwadrant. In een eerder blog ‘hoe plan ik effectief’ staat precies beschreven hoe jij goed kan plannen zodat jij inderdaad jouw hoogste prioriteiten sowieso afkrijgt en de mindere prioriteiten ook nog gedaan krijgt. Hier is ook het kwadrant te vinden om jou goed op weg te helpen. Kom jij er dus niet uit hoe jij prioriteiten moet stellen, lees dan zeker dat blog

Wat gebeurt er als ik mijn prioriteiten niet goed stel?

Dit is natuurlijk een belangrijke vraag. Want wat zijn de gevolgen als jij dit niet doet? Waarom zou je iets doen als het weinig verschil maakt? Nou ik kan je vertellen prioriteiten stellen maakt dus echt wèl het verschil!

Doe jij dit namelijk niet dan zie jij op gegeven moment de bomen door het bos niet meer. Zomaar aan de slag gaan zonder echt te weten wat je nou uiteindelijk wilt bereiken heeft natuurlijk geen zin. Je gaat dan blind aan de slag en bent daardoor vaak meer tijd kwijt aan dingen waar je eigenlijk amper tijd in had hoeven stoppen.

Stel jij je prioriteiten dus niet goed, dan gaat dit ten koste van jouw tijd en hierdoor ook van jouw effectiviteit en efficiëntie en dat is zonde want als je heel gefocust aan het werk bent dan krijg je gewoon veel meer gedaan! En daar gaat het uiteindelijk om. Je doelen behalen en resultaat zien, dat geeft een top gevoel.

Wat is het effect van het stellen van prioriteiten?

De belangrijkste vraag is natuurlijk wat is dan het effect van prioriteiten stellen en het goed plannen hiervan? What’s in it for me? Nou meer dan genoeg! Door een duidelijk overzicht voor jezelf te hebben wat nou echt belangrijk is, stop jij geen overbodige tijd in de dingen die er minder toe doen. Je gaat meteen aan de slag met de belangrijkste dingen waardoor jij, mocht je uiteindelijk toch in tijdnood komen, in ieder geval de grote lijnen gedaan zult hebben. Je leert dus goed met je tijd om gaan.

Je leert ook om de juiste keuzes te maken. Jij gaat zien wat voor jouw succes de belangrijkste stappen zijn die jij sowieso moet maken. Je krijgt een duidelijk inzicht in de grote lijnen. Details kunnen altijd nog, focus je dus eerst lekker op de Big Rocks.
Er ontstaat ook meer structuur in jouw werkzaamheden. Jij weet namelijk wat jouw einddoel is welke stappen jij wanneer moet maken om dit te realiseren.

Het effect is dus dat jij veel beter omgaat met jouw tijd. Tijd is er in overvloed, maar wij willen het natuurlijk wel zo efficiënt mogelijk benutten. Want elke dag overwerken, daar wordt niemand vrolijk van.

Wil jij meer hier nog meer over weten? Kom dan naar het event 24 april. Hier geef ik jou meer inzicht in effectief en efficiënt werken en hoe ook jij dit kunt gaan realiseren! Tickets zijn te koop via deze link, tot 9 maart hebben we nog een early bird prijs!

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen