5 tips om jouw positieve mindset vast te houden
5 tips om jouw positieve mindset vast te houden
11 februari 2020 
4 min. leestijd

5 tips om jouw positieve mindset vast te houden

We hebben allemaal wel eens dat dingen toch niet gaan zoals wij willen, dat het toch even tegen zit ondanks de positieve houding die we hebben aangenomen. Het is echter echt belangrijk dat wij die positiviteit vast weten te houden. Een positieve mindset is echt key voor succesvol ondernemen! Ik heb eerder al een blog gewijd aan het ontwikkelen van deze positieve mindset, maar nu ga ik je ook vertellen hoe jij deze vast kan blijven houden!

Tip 1: Ga na wat jou op dit moment blokkeert van die positieve mindset

Als je uit je positieve flow wordt gehaald is het natuurlijk belangrijk om uit te zoeken hoe dat is gebeurd. Want als je de oorzaak hebt achterhaald kun je natuurlijk aan de slag gaan met het oplossen ervan. Stel jezelf dus de vraag, wie of wat geeft mij stress of waardoor voel ik me ongemakkelijk? Er zijn dagelijks duizenden prikkels die wij krijgen waardoor wij worden beïnvloed, denk alleen al aan de prikkels van jouw telefoon, die beïnvloeden je bizar. Denk daarom goed na, waardoor jij wordt beïnvloed, wat maakt het dat jij blokkeert? Door dit vervolgens op te schrijven word jij je er bewust van. Daarnaast wordt duidelijk wat jij aan het doen bent en hoe onrustig jou dit maakt.

Tip 2: Schrijf op hoe je dag is geweest

Mijn tip aan jou is schrijf op in een dagboek, wat voor cijfer geef je vandaag. Waar ben je dankbaar voor? Hoe voelde je en hoe kwam dat?
Door dit elke dag te doen, kan je ook teruglezen hoe je in het leven staat en waar zaken blokkeren, waar jij je soms geheel niet van bewust bent. Door zaken terug te lezen en te evalueren kan je anders er mee omgaan.

Tip 3: Aan de slag met deze belemmering

Als jij eenmaal weet wat jou heeft geblokkeerd kun je natuurlijk aan de slag met het omzetten van die negatieve mindset naar weer die positieve mindset. Je hebt nu opgeschreven wat jou dwars zit en jou dus belemmert van jouw positieve mindset.
Ga hierbij ook na hoe jij in dit probleem staat, is dat objectief of subjectief?
Is het echt zo…of speelt het alleen in jouw hoofd af. Want 9 van de 10 keer heb jij je blokkade echt zelf bedacht. En ben je te veel bezig IN je hoofd en denk je na over zaken.
Het gaat echter om wat er feitelijk gebeurd. Maar vaak ben je daar niet objectief voor.
Je blijft vaak hangen in gedachten en die gedachten daar hang je dan een gevoel aan.

Tip 4: Grenzen stellen

Nog een belangrijke vraag heeft te maken met de grenzen die jij stelt, aan jezelf maar ook aan anderen. Zijn er mensen over jouw grens gegaan, ga hier dan actief mee aan de slag. Als dit een gewoonte wordt dan wordt dit een rode draad in je leven en dus een grote belemmering. Door jouw grenzen goed aan te geven maak je het voor jezelf makkelijker maar ook voor anderen. Zij weten duidelijk wat zij aan jou hebben en duidelijkheid zorgt ervoor dat jij weer in mogelijkheden gaat kunnen zien. Zeg nou eerlijk daar word jij toch ook een stuk vrolijker van?

Maar Grenzen aangeven is super moeilijk, geloof me voor iedereen. En vooral als je een pleaser bent, net als ik ;-). Wat mij enorm geholpen heeft is om echt te gaan bekijken wat mijn waarden zijn en waar ik voor sta. Door die te bepalen en daar echt serieus voor me mee aan de slag te gaan. Meet ik verschillende zaken aan deze waarden. Dat doe ik met klanten, nieuwe vrienden, collega’s ect ect.

Wees integer!

Voor mij is bijvoorbeeld integer zijn een heel belangrijke waarde. En als ik dan met klanten aan de slag ben, die niet integer zijn dan geef ik dat aan. Ik geef aan hoe dat bij voelt en durf daarover een gesprek aan te gaan, want dat vind ik ook integer. De klant mag weten hoe ik me voel. Mocht de klant het niet begrijpen en niet integer er mee om gaan dan neem ik letterlijk afscheid van de klant. Waarom…zou je zeggen…elke klant levert omzet op toch?
Maar zo zit het leven niet in elkaar. Ik wil een dankbaar en energiek leven met positiviteit, als een klant die waarde dan niet kan waarderen dan stop ik die relatie. Zodat ik in mijn positieve mindset blijft! Dat is voor mij dus veel belangrijker dan omzet.

Tip 5: Positiviteit weer terug roepen in je leven

Nu je weet waar jij tegenaan loopt en hoe jij dit aan gaat pakken. Natuurlijk ben je als je bovenstaande toepast al een stuk vrolijker. Er valt namelijk een last van je schouders af.
Die onzekerheid en onduidelijkheid omdat je eerder niet wist wat je nou echt moest doen met die negatieve energie. Maar we zijn nog niet helemaal klaar, want we willen natuurlijk helemaal terug komen in onze positieve flow. Ga daarom weer nadenken over wat jou echt gelukkig maakt. Waar kan iemand jou ‘s nachts voor wakker maken? Waar krijg jij nou echt energie van? Waar gaat je innerlijke vuur van branden? Waar zeg je keihard JA tegen en heb je zin in. Ook als je niet lekker in je vel zit? Denk daarover na en schrijf het op.

Elke keer dat jij een kleine terugval krijgt, kijk hier dan naar. Want passie dat is waarvoor jij elke dag je bed uitkomt en waar jij gelukkig van wordt. Waar je positief van wordt en dankbaar. Jij bent de baas over jouw leven en jouw mindset, dus jij kan en gaat ook die positiviteit weer terug roepen in jouw leven. Just do it!

Bonus tip:

Start gewoon en je zal zien dat je af en toe een terugval hebt. We zijn echt niet allemaal elke dag mega positief en het is ook gewoon dat je soms minder in je vel zit. Gewoon waarnemen, en weer opnieuw beginnen. Het is net trainen van je spieren, hoe meer je het doet, hoe makkelijker iets gaat. Dus gewoon starten. Maar wees je bewust dat je binnen 1 minute die positieve mindset weer kan oppakken! Learn and try.

Wil je weten hoe ik dat doe? Doe mee met het event van 24 april in Utrecht, waar ik je alles ga vertellen over je mindset, effectief omgaan met zaken en ik ga meer vertellen over Einstein time! Een kaartje kan je kopen via deze link. https://masteryourbusinessmoves.nl/1-daagse-workshop-effectief-efficient-werken/

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen