DIT ZIJN DE 3 GROOTSTE FOUTEN VAN EEN STARTENDE ONDERNEMER
DIT ZIJN DE 3 GROOTSTE FOUTEN VAN EEN STARTENDE ONDERNEMER
31 augustus 2021 
3 min. leestijd

DIT ZIJN DE 3 GROOTSTE FOUTEN VAN EEN STARTENDE ONDERNEMER

We hebben morgen 1 september om 09.30 weer een gratis webinar waar we 8 impact volle formules delen die jouw bedrijf een 🔥 FIRESTART🔥 te geven!

Wat we willen is dat startende bedrijven veel meer nadenken over WELKE STAPPEN ze als eerste zouden moeten doen om een succesvolle business op te zetten. Heel veel startende ondernemers doen maar wat en dat maakt dat 60% van de ondernemers faalt in de eerste 5 jaar van hun bestaan. Zo zonde!

Dit zijn de grootste fouten die wij voorbij zien komen.

Geen strategie

Een grote fout die de meeste startende ondernemers maken, is dat zij starten zonder een strategie.
Ze gaan maar wat doen zonder er over na te denken wat het doel is wat ze willen bereiken en nog belangrijker WIE ze willen bereiken en WAAROM.

Als je niet weet wat je strategie is, hoe kun je dan bepalen wat je te doen hebt?

Het maken van een website of het opzetten van een Instagramaccount is niet zo ingewikkeld. De meeste starters gaan dan ook maar lukraak aan de slag zonder dat zij bedenken WAT ze oplossen voor de klant en door WELKE taal een klant wordt geraakt.

Als je zonder strategie start met je bedrijf dan kun je net zo goed naar het Casino gaan, want dan ben je ook alleen maar bezig om je geld en tijd op rood en zwart te zetten en te gokken of het iets wordt. Je hebt 50% kans…

Dat is waarom heel veel startende ondernemers ook weer voortijdig stoppen, omdat ze dan geen klanten krijgen en verdwaalt zijn in een bos vol bomen, zonder duidelijk pad.

Als je geen duidelijk pad hebt wat je wilt bewandelen, dan raak je de weg kwijt en zie je door de bomen het bos niet meer.

Dat is natuurlijk ook waarom heel veel ouders, vrienden en bekenden zeggen dat je beter bij een baas kunt blijven werken, dan weet je waar je aan toe bent, dan krijg je iedere maand betaald.

Mensen die geen ondernemer zijn weten er gewoon weg heel weinig van af en zien vaak alleen maar de slechte voorbeelden van ondernemers en zzp-ers die zonder plan zijn begonnen en niet succesvol zijn geworden.

Geen voorbereiding

Een andere grote fout die veel starters maken is dat ze maar wat gaan doen, zonder voorbereiding, wat natuurlijk nooit een goed plan is.
We snappen dat je snel wilt starten. Maar een bedrijf starten is meer dan een aantal online-artikelen lezen of een aantal accounts volgen via Instagram en You Tube en dat zomaar na gaan doen.

Een bedrijf heeft een plan nodig en een focus punt waar je naar toe kunt werken. Zomaar starten heeft geen zin.

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je gestructureerd kun gaan ondernemen. Hoe beter jouw plan is hoe succesvoller je kunt gaan ondernemen. Je hebt namelijk een doel gesteld en je weet waar je naar toe wilt werken en welke acties je daarvoor dient te nemen.

Te veel emotie In het spel spelen..

EĂ©n van de grootste vijanden van een startende ondernemer is dat je overwelvend wordt door je emoties. En dat gebeurd ook heel vaak.
Mij gebeurde dat zelf ook heel erg in het begin!

Bij het ondernemen komen ontzettend veel emoties om de hoek kijken, zoals: ik ben niet goed genoeg, ik kan het niet, die klant vraagt het onmogelijke van me, ect

Angst komt vaak voor bij de startende ondernemer en dat komt omdat ze vaak geen strategie hebben, geen voorbereiding, maar ook omdat ze niet goed weten waar ze zelf voor staan!

Weet je normen en je waarden! Want die neem je als starter mee in je bedrijf.

Weet waar je voor staat en waar je zeker van bent! Weet waar jij een WAARDEVOLLE toevoeging bent voor je klant. Want als ze dat niet zo ervaren krijg je een WAARDELOZE ervaring en een boze klant.

Niet alleen startende ondernemers hebben last van hun emotie en angsten ook ervaren ondernemers reageren vaak fel en vanuit emotie!

Tijdens je reis als ondernemer krijg je met allerlei fases te maken en altijd is er wel een situatie of fase waar jij nog geen ervaring mee hebt en dat maakt het spannend. Je weet de uitkomst nog niet en je mag dan aan die reis als ondernemer beginnen….en dat niet weten wat je te wachten staat…dat maakt ondernemen rete spannend!

Maar dat is nu precies waarom je ondernemer wordt! Je wilt jezelf ontwikkelen en maakt een persoonlijke ontwikkelingsreis! Jij groeit, je bedrijf groeit daardoor en je klanten groeien.

En ja…..soms val je op je snavel…Zie gewoon dat het erbij hoort!
Het is niet falen…het is leren!
Je kunt namelijk opstaan en gewoon weer doorgaan. Die basis heb je al vanaf kind zijn geleerd, waarom dan niet toepassen in de rest van je leven en in je bedrijf. Laat je daarom nooit leiden door: IK DURF GEEN FOUTEN TE MAKEN.
Dat houdt namelijk de groei van je bedrijf tegen en ook je persoonlijke groei.
Alleen door fouten te maken kom je verder. Alleen door te doen kom je verder.
Alleen door je angsten aan te kijken en toch te doen kom je verder.

Weet dat jij als ondernemer het verschil kan maken! Start dan ook met een strategie, een plan en een duidelijk doel!

Ik vertel je meer over mijn ondernemersreis morgen in het webinar: 8 impact volle formules die jouw bedrijf een FIRESTART te geven.
Wil je meedoen morgen woensdag 1 sept om 09.30 dan kun jij je hier opgeven: https://masteryourbusinessmoves.nl/webinar/

Dan zal je zien en horen hoe ik het heb gedaan en heb aangepakt.

PS Wil je trouwens meedoen als startende ondernemer met de nieuwe groep FIRESTARTERS DIE 6 SEPTEMBER START. Dan kun je hier meer lezen over het programma: https://masteryourbusinessmoves.nl/firestart-your-business/

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Simone
Door

Simone

op 14 Dec 2021

Een fijn artikel voor mij in de fase waarin ik zit: net een aantal weken ingeschreven bij de KvK. Dankjewel voor deze tips!

Reactie plaatsen