Welk E-mailmarketing systeem moet ik kiezen? En waarom?
Welk E-mailmarketing systeem moet ik kiezen? En waarom?
25 oktober 2018 
2 min. leestijd

Welk E-mailmarketing systeem moet ik kiezen? En waarom?

We gaan je adviseren over een E-mail Marketing systeem. Er zijn er namelijk wel  honderden. Dat maakt het de keuze natuurlijk niet makkelijker. Wij kunnen die keuze ook niet voor je maken, maar we kunnen je wel adviseren over een e-mailmarketing systeem. Wij gebruiken ActiveCampaign/Mailblue. Mailblue is de Nederlandse partner van ActiveCampaign, dat betekent dat je nederlandse support krijgt.

We zullen de keuze even toelichten. Na lang zoeken en uitproberen zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij ActiveCampaign het beste E-mail Marketing systeem is om in te werken. In dit systeem kan je namelijk een funnel gaan uitbouwen. Laten we een voorbeeld geven.

Waarom ActiveCampaign als E-mail Marketing systeem

Stel je hebt een weggever in de vorm van een E-book. Je wil natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen jouw E-book downloaden en je wil hiermee e-mailadressen verzamelen van zoveel mogelijk mensen. Stel jij hebt een landingspagina waar jouw doelgroep opkomt om jouw E-book te downloaden, dan vullen ze hun gegevens in in de opt in. ActiveCampaign kan gekoppeld worden hieraan, zodat de gegevens van deze mensen gelijk in jouw E-mail Marketing systeem komen te staan. Dit kan echter ook met andere systemen zoals Mailchimp en Aweber. ActiveCampaign gaat echter een stapje verder.

Sales Funnel uitbouwen

Via ActiveCampaign kan je een volledig automatische funnel opbouwen. Nadat iemand jouw E-book heeft aangevraagd is het een geïnteresseerde koude klant. Je wil hier een warme klant van maken. Daarom wil je in contact blijven met hem of haar. In jouw funnel kan je na de aanvraag van het E-book een e-mail versturen met daarin een knop waar ze het E-book kunnen downloaden. Daarna kan je kijken wie het E-book al gedownload heeft en wie niet. Je zou dus een splitsing kunnen maken in de soort e-mails die je stuurt.

Aan degene die het E-book al hebben gedownload kan je een vraag stellen zoals; ‘heb je het E-book al gelezen? Kan ik je ergens bij helpen?’. En aan degene die het E-book nog niet hebben gedownload een reminder sturen met de downloadknop.

Het is mogelijk om de funnel zo door te bouwen. Biedt na de download van jouw E-book een product aan dat een soort van welkomstcadeautje is. Biedt het product aan voor een scherpe prijs, zodat jouw klanten eigenlijk geen nee kunnen zeggen. Zorg ervoor dat je constant waarde blijft geven, dit zal vertrouwen geven. Na deze welkomstactie kan je natuurlijk weer een product of dienst aanbieden, waar je jouw klant nog meer mee kan helpen bij zijn of haar probleem.

Het uitbouwen van een funnel vergt wat tijd. Ga ook niet gelijk starten met je funnel te bouwen in ActiveCampaign. Zorg ervoor dat je het eerst uitwerkt op papier. Zodat het logisch is en klopt. Daarna ga je het pas uitwerken in ActiveCampaign.

CRM Systeem

ActiveCampaign is naast het bouwen van funnels ook een CRM systeem. Alle gegevens van jouw klanten kan je in het systeem bewaren en bijhouden.

Als jij echt jouw e-mailbestand wil gaan vergroten dan raden wij je aan met ActiveCampaign te werken. Je zal echt merken hoe makkelijk het is om alles geautomatiseerd te hebben. Het gaat je een hele hoop tijd en energie schelen.

Over de schrijver
Daisy is ruim 2 jaar onderdeel van Master Your Business Moves en weet alles van marketing, online marketing, social media en het opzetten van salesfunnels. Heb je een praktisch of technisch probleem, dan is zij jouw "wizard" die het voor je kan oplossen. Geen probleem is haar te gek. Daisy werkt voor en met heel veel ondernemers. Ze werkt als een tornado zo snel. Denkt mee met je business en weet dit te vertalen naar campagnes. Wat voor jou een probleem is, wordt opgelost in een wenk.
Reactie plaatsen