Money Mindset negatief? Dan kan jouw business niet groeien!
Money Mindset negatief? Dan kan jouw business niet groeien!
06 juni 2018 
in Mindset
3 min. leestijd

Money Mindset negatief? Dan kan jouw business niet groeien!

Money mindset is iets wat we vanuit huis hebben meekregen, omdat we op een bepaalde manier zijn opgevoed. Iedereen heeft een mening over geld! Ook jij! Echter veranderd de mening die we vanuit huis hebben meegekregen vaak niet meer en leven veel mensen met angst voor tekorten.

Op Social Media zie ik iedereen het over geld hebben! Geld is een hot item op dit moment en ik zie vele MONEY CHALLENGES voorbij komen. Zelf heb ik 3 weken geleden ook een money challenge gehouden met 200 enthousiastelingen. We hebben het een week gehad over geld en money mindset!

Leven in overvloed

Maar heel weinig mensen leven in overvloed! Op geld zit dan ook heel veel emotie en vaak dus negatieve emotie!

Zaken die je veel in je omgeving hoort zijn:
‘Ik kan dat niet, want ik heb geen geld.’
‘Ohhhh daar heb ik geen geld voor.’
‘Nee dat ga ik niet doen, veel te duur!’
‘Nee, ik kan niet mee. Ik heb nog zoveel andere zaken die ik ook moet betalen.’

En zo kan ik nog wel even door gaan met dit soort uitspraken! Voor mij allemaal duidelijk vanuit onvrede, angst en tekorten gedacht! Heel veel mensen hebben een negatieve “money mindset” en dat is jammer! Want als je het onderwerp geld negatief benaderd dan is het bijna zeker dat jij als ondernemer het ook niet heel goed doet!

Vaak vind je alles te duur en je wil dan niet investeren.
Of je hebt er geen geld voor. Eigenlijk maak je er geen geld voor vrij, want je bent vrij om te kiezen waar jij geld in wil steken.

Op dit moment hoor ik van verschillende klanten dat zij ook heel graag business coaching willen, maar dan hoor ik hun belemmering: het is te duur, ik kan het niet betalen?

Diezelfde klant gaat die week erna wel 4 weken naar Azië gaan om daar te gaan rondreizen? HUHHH…volgens mij is dan iets niet te duur, maar maak jij een keuze om je geld ergens anders aan uit te geven! En dat mag natuurlijk! Iedereen is vrij in zijn keuze en je kan geld maar éénmaal uitgeven. Maar ik zie dan ook heel veel ondernemers in mijn business coaching die dan aangeven in een sessie, ik moet mijn prijs naar beneden doen, omdat ze me te duur vinden!

Jouw klant is er nog niet aan toe

Als je goed tussen de regels kijkt en leest, dan zie je dat jij niet te duur bent. Jouw klant is er gewoon nog niet aan toe om jou dienst of product op waarde in te schatten. Of jouw WAARDE is voor die klant nog niet duidelijk? Of hij maakt gewoon andere keuzes.
Laat je dus niet altijd afdwalen door dit soort feedback van een klant. Luister wat er echt aan de hand is en waar iemand prioriteit aan geeft.

Wees bewust dat jij WAARDE levert en dat daar een bepaalde prijs bij hoort. Jij kijkt op dat moment in de spiegel van de ander, laat je daardoor niet van de wijs brengen. Misschien is hij wel niet je ideale klant.
Leer waarde te creëren, leer te luisteren naar je ideale klant en weet dat jij een super goed aanbod hebt voor die klant.
Zodat jij je kan focussen op klanten die je wel op waarde inschatten en die graag met jou aan de slag willen. Om te gaan manifesteren! Waardoor jij met de juiste mensen kan gaan werken en je werk op waarde wordt gewaardeerd.
Jij kan shinen en je Gift of the World met de wereld kan delen. Zodat jij kan bijdrage aan een mooiere wereld die klaar is voor positieve energie en power!

Negatieve money mindset

Als je met een negatieve money mindset door het leven gaat dan zal je onderneming niet groeien. Jij bent letterlijk de handrem voor de groei van je bedrijf! Jij belemmert je bedrijf om zich te ontwikkelen en zo kan je ook niet opschalen.
Gevolg is weinig omzet, weinig klanten en een negatieve mindset.

Het wil allemaal maar niet lukken! Je kijkt op een negatieve manier naar de wereld en je bent gegrepen door geld en je laat je belemmeren door geld!

Wat jammer is! Want geld is er in overvloed! Geld is er! Altijd, overal en ook voor jou!
Als jij maar kijkt met de juiste bril, liggen de kansen voor het grijpen en kan je van alles omzetten in een business model!

Belangrijkste is: Vertrouw het universum dat het goed komt!
Wees je bewust van je money mindset en als die negatief is, buig die om naar kansen en positiviteit
Ga voelen wat er met je gebeurd als er over geld gesproken wordt, wat doet het met je?
Wat zegt het over je? En hoe kan je bewust daar een andere keuze in maken, zodat geld voor je gaat werken in plaats van tegen je gaat werken?

Hou er een mooie affirmatie op na: I LOVE MYSELF AND I LIVE AN ABUNDANCE LIFE!

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen