Keep the end in mind en neem je verantwoording!
Keep the end in mind en neem je verantwoording over je surf gedrag!
26 juli 2018 
3 min. leestijd

Keep the end in mind en neem je verantwoording over je surf gedrag!

Keep the end in mind, hoe vaak doe jij dat? En dat is waarom je ook niet zoveel doelen behaald. Het nu een goede tijd om te kijken, waar je nu staat en wat je afgelopen maanden hebt gemanifesteerd. en dat valt denk ik best tegen ;-(
Heb jij de afspraken die jij met jezelf hebt gemaakt ook daadwerkelijk behaald of zijn je gestelde doelen (doel) niet behaald? Het laatste is veelal waar en je bent mega teleurgesteld in jezelf. Je baalt dat je weer geen focus had en dat je weer van alles door elkaar hebt gedaan. Volgend jaar…ga je het anders doen. Maar is dat zo?

Keep the end in mind

Je had zo’n mooi groot doel bedacht en je had zoveel ideeën. Het was zoveel dat je door de bomen het bos niet meer zag! Het werd je te veel, je doelen waren zo overweldigend, dat je lam sloeg! De ”keep the end in mind” was je even vergeten…
Je liet het los en bent wat gaan hap snap werken. Herken je dat?
Nu baal je ervan, want je bent maanden verder en je bent dus nog voor geen meter opgeschoten.
Herken jij je in dit verhaal? Wat maakt het dat jij je niet focust op “the end in mind?” Wat houd je toch elke keer tegen?

Ja maar..

Herken jij ook dat jij jezelf constant saboteert.
Steeds dingen uitstelt en maar niet aan de slag gaat met acties om dat doel te halen!
Nu voel jij je er super rot bij.
Je baalt enorm van jezelf en je bent weer super streng voor jezelf!
Je geeft jezelf straf, want dit mag niet meer gebeuren. Elke keer hetzelfde liedje met jou.

Jij neemt jezelf voor dat dit niet gaat gebeuren en je gaat er weer mee aan de slag!
Na 2 dagen val je alweer in je oude valkuil ;( en baal je weer. Het voelt echt slecht en je baalt dat jij jezelf niet kan motiveren om ermee door te gaan en je doel te bereiken. Toch zeg je elke keer JA MAAR, je ziet zoveel beren op de weg en je ziet zoveel problemen. Die moeten toch eerst worden opgelost. In je hoofd loopt je vast en in je dagelijks leven loopt je vast. Je voelt je er zelfs wat depri onder.

Shit! Ik wil dat ook..

En dan op social media zie je allemaal oud collega’s voorbij komen die gaan als een speer. De ene gaat nog beter dan de ander. En dat geeft je nog meer een ‘shit’ gevoel. Je komt daardoor nog verder in de put te zitten. Iedereen is succesvol, alleen jij niet. Je bent weer teleurgesteld en het wordt nog extra zwaar, doordat op social media iedereen het wel voor elkaar heeft!

Herken jij je in dit verhaal? Dagelijks spreek ik met klanten die ontzettend van zichzelf balen en mega streng zijn voor zichzelf. Ook ik herken me in een gedeelte van dit verhaal, social media is soms so mind fck..! Iedereen lijkt succesvol en jij niet….of in ieder geval niet waar jij jouw lat had neergelegd, mega hoog!

Tips how to survive Social Media

Ik wil je als tip geven, kijk nog maar 1 keer per dag op social media en laat je niet leiden door verhalen die jij niet kan checken. Iedereen heeft zijn issue’s maar die delen ze niet op social media.

Tip 2 is dat jij, als jij zaken gaat ondernemen om je doel te halen, je er verstandig aan doet om je doel in kleine partjes op te hakken. Zodat je een jaar doel hebt, je dit kan terug brengen naar een maand doel en die weer terug brengen naar een wekelijks doel. Zo kan je dan elke week effectief aan een partje van je grote doel werken en is het allemaal veel overzichtelijker. Daarnaast zie je maandelijks meer resultaat en kan jij voor jezelf om de 3 maanden evalueren welke stappen je nog beter of anders kan doen, zodat je meer voor elkaar gaat krijgen.

Tip 3 lees het boek van Stephen Covey: De 7 eigenschappen van effectief leiderschap.
Die leert jou ook jou doel in gedachte te houden.

Nu echt, The end in Mind houden..

Elke keer dat je afdwaalt van je werk, hou jij je grotere doel niet in gedachten! werk daar wel naar toe en maak je beslissingen op je eind doel.
Daar wil jij graag je energie in steken. Dan hoef je ook niet meer uit te stellen en dan weet je waar voor je het doet.
Als je dan een keer een week minder succesvol bent, dan is nog niet je hele maand doel verpest en zeker niet je jaardoel.

Ik zie zoveel ondernemers struggelen met dit soort zaken en spreek ze dagelijks in mijn praktijk.
Elke keer zie ik dezelfde problemen voorbij komen. Dat maakt dat ik besloten heb om je tips te geven! Makkelijke en snelle tips die je zonder technische kennis kan implementeren in je business en jij direct meer omzet kan draaien. En jij succesvol wordt! Je resultaat krijgt en jij gemotiveerd wordt om de volgende stappen te zetten. Keep the end in mind!

 

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen