Hoe zet je video in voor jouw bedrijf?
Hoe zet je video in voor jouw bedrijf?
02 juli 2020 
2 min. leestijd

Hoe zet je video in voor jouw bedrijf?

Waar marketing een aantal jaar terug nog over papier en televisie ging, gebeurd het nu heel veel op het internet met video. En dan vooral via videomarketing. Maar hoe zet je videomarketing nou het beste in voor jouw bedrijf? In deze blog leggen we je alles uit.

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder videomarketing in jouw bedrijf. Videomarketing is zo populair geworden, omdat veel mensen het zien als een persoonlijk gesprek. Op het moment dat jij video’s gaat plaatsen, leren mensen jou kennen. Ze zien je, en ze horen je.

Hoe start je met videomarketing?

Veel mensen vinden het eng en ongemakkelijk om te beginnen met het maken van video’s. Zoals bij alles, is elk begin wennen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.

Het is belangrijk om te beginnen met het maken van een plan. Bedenk van te voren welke boodschap je wilt overbrengen. Wat is je doelgroep? Wat wil je uiteindelijk bereiken? Wat wil je dat mensen gaan doen na het zien van je video? En ook niet geheel onbelangrijk is, wie gaat het gezicht worden?

Op het moment dat je voor jezelf een antwoord hebt op al die vragen, kun je beginnen met het uitdenken van jouw video. Wat gaat er gebeuren in jouw video? Wie gaan er allemaal in voor komen? Hoelang wil je dat jouw video gaat duren? Wat wordt de setting van jouw video? Kortom: veel om over na te denken.

Zorg er ook voor dat jouw video’s persoonlijk zijn. Hoe persoonlijker, hoe beter. Mensen willen graag zien wie er achter het bedrijf zit. Hoe persoonlijker jij jouw content maakt, hoe meer verbinding je krijgt met potentiële klanten.

Video content maken

Door de technologie van nu is het zo ontzettend makkelijk om video’s te maken. Neem bijvoorbeeld een live video. Het enige wat jij nodig hebt is jouw smartphone, en in 15 minuten kan jij een top video opnemen. Je hoeft zelfs niet te editen.

Het succes van jouw video wordt bepaald door het onderwerp wat jij kiest. En ook niet geheel onbelangrijk is de tekst die jij boven jouw video zet. Zorg ervoor dat je de mensen iets leert, of dat je ze inspireert.

Waar kun je jouw video’s plaatsen?

Je video is gemaakt, maar waar kun je deze plaatsen? Tegenwoordig zijn er veel platformen waar jij jouw video’s kunt plaatsen. Welk platform jij kunt gebruiken, is afhankelijk van je doelgroep? Heb jij een jonge doelgroep? Dan kun je jouw video’s het beste plaatsen op Instagram en TikTok. Heb jij een zakelijke doelgroep? Dan is LinkedIn geschikt voor jouw video content. Wil jij jouw video plaatsen voor op de lange termijn? Dan kan je het beste plaatsen op YouTube. Video’s op YouTube kunnen namelijk over tientallen jaren nog gevonden worden.

Bekijk ons Youtube kanaal om te zien welke video content jij kunt maken.

Video content wat vaak wordt ingezet door bedrijven:

  • Vlogs
  • Interviews
  • Reviews
  • Tutorials
  • Video advertenties

Kortom denk goed na over wat jij wil bereiken met jouw video’s en zorg ervoor dat je vooral een duidelijk plan voor jezelf maakt. Heel veel succes!

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen