arrow_drop_up arrow_drop_down

LinkedIn

LinkedIn is een gratis social media platform dat vooral gericht is op de professionals. Het platform noemt zichzelf het grootste professionele platform ter wereld en heeft op dit moment rond de 450 miljoen gebruikers over heel de wereld.

Geschiedenis van LinkedIn

De geschiedenis van het platform start in 2002 waar het platform werd ontwikkeld. In 2003 is het platform gelanceerd. Vervolgens werd er in 2008 een mobiele versie gelanceerd. In 2010 zijn er al meer dan 100.000.000 gebruikers in meer dan 200 landen. LinkedIn

Zakelijk netwerk

LinkedIn richt zich vooral op zakelijke netwerken. Via het platform kan je contact onderhouden met jouw zakelijke contacten, advies vragen aan branchegenoten of zelfs een nieuwe baan vinden. De pagina's op zijn volledig zakelijk ingericht, dus je zal niet snel vakantie foto's tegenkomen van mensen. Het platform is echt bedoeld om jezelf zakelijk goed te profileren bij toekomstige werkgevers en jouw zakelijk netwerk te onderhouden.

Waarom LinkedIn gebruiken?

Via LinkedIn kan je gemakkelijk op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen jouw netwerk, maar je kan ook mensen jouw ontwikkelingen laten zien. Via jouw eigen netwerk kan je ook in contact komen met andere mensen. Stel je bent opzoek naar een nieuwe baan, een opdracht of een stage plek. Dit kan je natuurlijk aan jouw netwerk laten weten en zij kunnen jou hierbij helpen. Aangezien LinkedIn een platform voor professionals is, is de kans groot dat je wordt benaderd door een bedrijf of via via benaderd wordt.
Reactie plaatsen