arrow_drop_up arrow_drop_down

YouTube

YouTube is een videoplatform waarop je video's kan uploaden en bekijken. Het is een gratis platform waar je een eigen account kan maken.  Elke gebruiker heeft zijn eigen kanaal, waarop alle video's van diegene te bekijken zijn. In de zoekbalk op de website kan je opzoek gaan naar video's door middel van zoekwoorden te gebruiken. Wanneer je een eigen kanaal hebt, kan iedereen zich abonneren op jouw kanaal. Als iemand zich geabonneerd heeft op jouw kanaal dan kan diegene ook notificaties aanzetten, zodat ze een melding krijgen als je een nieuwe video plaatst. Het inzetten van video's op het platform is ook een goede manier om jouw SEO te verhogen. Bij het uploaden van jouw video kan je een 'tag' (een zoekwoord) toevoegen, zodat als iemand op die term zoekt dat jouw video naar voren komt.

Geschiedenis van YouTube

Het platform werd in 2005 opgericht en in 2006 is het bedrijf overgenomen door Google. Naast dat het een Social Media platform is, is het ook een zoekmachine net zoals Google. Inmiddels gebruiken meer dan een miljard mensen YouTube. Dagelijks worden er duizenden video's geplaatst op het platform.

YouTube Premium

Tussen de video's door krijg je advertenties te zien. Er is een mogelijkheid om deze advertenties te vermijden, dat is YouTube Premium. Je kan dit gratis een maand proberen en daarna zal het 11,99 per maand kosten om hiervan gebruik te maken.
Reactie plaatsen