Hoe kan ik een passief inkomen ontwikkelen? Ondernemen
Hoe kan ik een passief inkomen ontwikkelen?
30 december 2020 
3 min. leestijd

Hoe kan ik een passief inkomen ontwikkelen?

Het verkrijgen van een inkomen zonder daar iets voor te doen, hoe ideaal is dat!? Om een passief inkomen te ontwikkelen zal er eerst actie ondernomen moeten worden zoals, het investeren van tijd en geld. Een voorbeeld van een passief inkomen is het investeren in onroerend goed. Hoe ontwikkel je precies een passief inkomen en wat is het grote verschil met een actief inkomen?

 

Verschil tussen passief- en actief inkomen

De woorden passief en actief zeggen het eigenlijk al. Voor een passief inkomen hoef je weinig tot geen moeite te doen, terwijl je voor een actief inkomen dagelijks bezig bent. Voor het verkrijgen van een actief inkomen ben je bijvoorbeeld in loondienst en werk je 40 uur per week. Op het moment dat jij ontslag neemt zal ook je actieve inkomen stoppen. Bij een passief inkomen blijft het geld binnenstromen, ook al verricht je er op dat moment geen inspanning voor.

 

Het ontwikkelen van een passief inkomen

De uitdrukking “slapend rijk worden” bestaat dat echt? Eigenlijk wel! Op het moment dat jij een passief inkomen hebt ontwikkelt zul je zonder tot weinig inspanning geld binnen zien stromen. Om een passief inkomen te ontwikkelen is het goed om te weten dat je eerst tijd en geld zal moeten investeren en bedenken waarin je dat wil investeren. Er zijn veel verschillende manieren om aan een passief inkomen te verkrijgen. Dit kun je op een van de volgende manieren doen:

 

1. Investeren in onroerend goed

Wanneer je een flinke spaarpot hebt kun je dit investeren in onroerend goed om hier vervolgens meer geld uit te halen. Bij het kopen van een (vakantie)huis kun je dit verhuren om hier vervolgens een mooi inkomen uit te halen. Vaak wordt dit gedaan met vakantiehuizen in het buitenland die mensen kunnen huren wanneer zij toe zijn aan een heerlijke vakantie.

 

2. Beleggen in aandelen en obligaties

Tegenwoordig is de rente op een spaarrekening erg weinig en kun je je geld beter investeren in aandelen en obligaties. Let wel op dat dit risico’s met zich mee kan brengen. Een aandeel kan ineens minder waard zijn dan jij had verwacht, maar natuurlijk ook ineens veel waard zijn!

 

3. Investeer in een bedrijf

Als ondernemer zijnde heb je geïnvesteerd in je eigen bedrijf. Je weet dat dit geld en tijd kost, maar je kunt er ook erg veel weer uithalen! Naast het investeren in je eigen bedrijf kun je ook investeren in het bedrijf van een ander voor bijvoorbeeld financiële steun. Voor deze investering kun je in overleg afspreken dat je een bepaald percentage aan aandelen ontvangt.

 

4. Een blog beginnen

Schrijven en mensen inspireren over onderwerpen die jou aan je hart liggen, hoe tof is dat!? Het verdienen aan schrijven van blogs gebeurd voornamelijk door er advertenties op te zetten of te werken met links naar webshops die jou commissie betalen over hun aantal verkochte producten. Dit kun je goed gebruik door een blog te schrijven en daaraan een gerelateerd product aan te koppelen. Dit wordt ook wel affiliate marketing genoemd.

 

5. Een boek schrijven

Het is even hard werken en schrijven, maar als je boek uiteindelijk succesvol is en het wordt goed verkocht dan kun je hier nog lang plezier van hebben! Eigenlijk is het schrijven van een boek een actieve en passieve inkomen tegelijk. Het schrijven van een boek en hieruit je passieve inkomen uit halen is erg lastig tenzij je een professioneel schrijver bent. Door een passief inkomen binnen te krijgen door middel van boeken schrijven heb je een leuk extraatje en wie weet kan het alsnog uitgroeien tot een mooi passief inkomen waar je veel uit kunt halen.

 

Waarom een passief inkomen?

Het hebben van een passief inkomen heeft verschillende voordelen. Als freelancer kan het zorgen voor een stabiele bron van inkomen en voor mensen in loondienst kan het een mooi extraatje zijn, waardoor ze een stapje terug bij hun vaste baan kunnen doen. Daarnaast kan een passief inkomen ook zorgen voor meer financiële vrijheid. Je hebt minder stress om het kunnen betalen van rekeningen en je kunt je focussen op andere belangrijke dingen.

Is het mogelijk om (een deel) van je passieve inkomen opzij te zetten op een spaarrekening? Dit is erg gunstig om zo een pensioen voor jezelf op te bouwen, zeker als je freelancer bent! Wanneer je werknemer in loondienst bent is dit natuurlijk ook alleen maar mooi meegenomen. Het kan namelijk gebeuren dat je met een pensioengat zit.

Met een passief inkomen ben je erg flexibel en kun je een groot deel vanuit huis doen. Wanneer je een computer en goede internetverbinding hebt kun je op elke plek aan de slag. Dit zorgt er ook voor dat jij bijvoorbeeld meer tijd vrij hebt voor je gezin of hobby’s!

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen