Hoe behaal jij WEL je doelen? Op naar een succesvolle business!
Hoe behaal jij WEL je doelen?
07 januari 2021 
in Plannen
3 min. leestijd

Hoe behaal jij WEL je doelen?

We zitten in een nieuw jaar en dus hebben we de power om het alleen maar beter te doen! Vergeet niet dat het zo weer eind januari is, het dus tijd voor actie en een effectieve werkhouding. In dit blog ga ik het hebben over hoe jij wel je doelen kunt behalen! Er zijn verschillende manieren en trucjes die jou een goede voorsprong geven voor het behalen van je doelen en die ga ik je allemaal vertellen.

Evalueren

Voordat je start aan een nieuw avontuur met als eindstreep je gewenste doel behalen, is het belangrijk dat jij gaat terugkijken naar afgelopen jaar. Zet voor jezelf op een rij wat er erg goed ging, maar vooral wat er mis ging. Als je de punten in kaart hebt gebracht die mis gingen ga dan na waarom en hoe deze zijn misgelopen. Komt het door een verkeerde planning? Geen effectieve werkhouding? Of een verkeerde strategie? Vervolgens kun je gaan kijken naar waar je nu staat en wat je eindpunt wordt.

Bij het evalueren is het dus belangrijk om ijkpunten op te stellen! Ga voor jezelf na hoe het nu met je gaat, maar ook hoe jij afgelopen jaar hebt ervaren en wat toen je geestelijke en fysieke gesteldheid was. Het coronavirus heeft op iedereen veel impact gehad en nu nog steeds. Het is goed om bewust te worden van wat je hebt ervaren, gevoeld en hebt geleerd.

Maak een braindump

Om je even actief aan het werk te zetten tijdens het lezen van dit blog wil ik je vragen om een pen en papier te pakken. Je gaat namelijk opschrijven wat je ECHT wil! Dit kunnen privé dingen zijn, maar ook business gerelateerde dingen. Heb je iets opgeschreven wat je ECHT wil dit jaar? Schrijf dan eens voor jezelf op welke dingen je hier dagelijks of wekelijks aan kunt doen om dit uiteindelijk te bereiken. Wil je bijvoorbeeld gezonder worden? Spreek dan met jezelf af om dagelijks even te wandelen en vaker een stuk fruit te pakken in plaats van die lekkere koek. Wanneer jij je als persoon beter in je vel zit heeft dit ook positieve uitwerkingen op je omgeving en natuurlijk je bedrijf.

Maak een concreet doel

Stel voor jezelf vast wat je omzet voor dit jaar wordt. Bij het vaststellen van je gewenste jaaromzet mag je best wat uitdagender en groter denken. Het is namelijk belangrijk dat jij uit je comfort zone stapt, zodat je stappen vooruit maakt. Zodra je gaat kiezen voor een jaaromzet die jij “makkelijk” kunt behalen, zul je nooit gaan groeien met je bedrijf. Durf dus risico’s te nemen zolang ze maar realistisch blijven. We willen dat jij in actie komt en het gaat DOEN! Staat je droom omzet vast voor dit jaar? Ga dan na waarom je dit nog niet eerder hebt behaald en wat precies de belemmeringen waren. Ga na voor welke belemmeringen jij zelf hebt gezorgd en hoe je dit anders kunt doen. Jij bent tenslotte verantwoordelijk voor je bedrijf en heb jij het halen van je jaaromzet of andere doelen zelf in handen.

Volg je gevoel

Bedenk even wat voor gevoel het je geeft als je weer een doel hebt behaald en hoeveel energie je daaruit haalde. Als je bewust bezig bent met het volgen van je gevoel en hoeveel trots je voelt als je weer een taak of doel hebt volbracht geeft dit je uiteindelijk meer motivatie om bewuste, effectieve keuzes te maken. Heb je een keer een slechte dag? Kijk dan naar al je doelen die je hebt opgeschreven en bedenk even hoe tof het zou voelen als je deze hebt behaald en wat het je zal brengen. Dit zijn achterliggende motivaties die jou zullen helpen bij het behalen van je doelen.

Veranderingen maken begint bij jezelf

Als jij WEL je doelen wil behalen en hier een gevoel aan hebt gehangen betekent het dat jij een ander persoon bent geworden dan vorig jaar. Op het moment dat jij dezelfde manier van handelen blijft aannemen en je keuzes niet veranderd vergeleken met vorig jaar, dan weet je dat je je jaaromzet of andere doelen niet zult behalen. Ga voor die positieve veranderingen en creëer een positieve identiteit. Kom je angsten en belemmeringen onder ogen en ga DOEN! Draai je identiteit 180 graden en ga voor de positieve, nieuwe dingen om je doelen te behalen. Dit maakt het avontuur naar je eindpunt ook veel leuker.

Mini training: Full Focus 2021

Denk je na deze tips te hebben gelezen nog steeds, shit dit is makkelijker gezegd dan gedaan en ik wil meer hulp? Meld je dan aan voor mijn 6-daagse mini training ‘Full Focus 2021’! Tijdens deze 6 dagen ben ik elke dag live op Zoom, van 9:00 uur tot 9:45 uur, om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zul je elke dag tips, video’s en opdrachten ontvangen waarmee jij direct aan de slag kunt gaan. De mini training is van 18 t/m 23 jaar januari en je kan gewoon vanuit huis volgen!

Wil je meer weten of je gelijk inschrijven? Klik dan hier om alle informatie te lezen of je in te schrijven.

Bekijk je liever de video?

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen