Hoe bepaal ik mijn zakelijke doelen?
Hoe bepaal ik mijn zakelijke doelen?
30 september 2020 
in Plannen
3 min. leestijd

Hoe bepaal ik mijn zakelijke doelen?

Zakelijke doelen stel je vast om gericht te werken naar het gewenste resultaat. Je bent nog druk bezig met de focus leggen op het behalen van je jaaromzet en eventuele andere gebeurtenissen binnen of voor je bedrijf zoals de feestdagen. Voor je het weet is het alweer 1 januari 2021 en komen er weer veel nieuwe dingen op je pad als ondernemer en zijn er ook weer veel nieuwe belangrijke punten binnen je bedrijf om over na te denken. Druk druk druk!

Voorbereid het nieuwe jaar in

Tijdens mijn cursussen en workshops krijg ik regelmatig te horen dat ondernemers niet goed weten waar zij moeten beginnen om gewenste resultaten te behalen en welke stappen zij daarvoor moeten nemen. Het antwoord hierop is; doelen stellen! Pak een dag in de week die gunstig voor jou uitkomt en zet eens op papier wat je graag in het jaar 2021 zou willen bereiken met je bedrijf. Let hierbij wel op dat je realistisch blijft nadenken. Groot denken mag zolang het maar realistisch is!

Actiegericht werken

Wanneer je weet wat je wilt behalen in het jaar 2021 is het fijn voor jezelf om te bepalen welke doelen een prioriteit zijn. Je kunt misschien wel 20 doelen voor in een jaar hebben, maar waar en hoe begin je dan? Maak een top 3 met de meest belangrijke doelen en zet op papier hoe je deze zou kunnen aanpakken om uiteindelijk tot actie te komen.

Je zakelijke doelen zijn waarschijnlijk lange-termijn-doelen en zullen dus na langere tijd behaald worden. Om actiegericht te werken is het overzichtelijk om je lange-termijn-doel in kleine stukjes te hakken. Een olifant kun je ook niet in 1 keer opeten 😜. Je maakt van een groot doel, kleinere doelen die binnen een kortere tijd behaald kunnen worden. Met deze korte-termijn-doelen behaal je uiteindelijk je lange-termijn-doel. Door je zakelijke doelen in stappen aan te pakken lijkt de weg erheen korter en zal je gemotiveerder en gerichter te werk gaan doordat je een overzicht hebt voor jezelf. Zoals ik zelf altijd zeg: “Stop met kutten, maar doen!”.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn zakelijke doelen haalbaar zijn?

Het opstellen van zakelijke doelen is al een stap in de goede richting. Nu wil je ze natuurlijk ook behalen! Om er zeker van te zijn dat jij je zakelijke doelen kunt behalen zijn er een aantal belangrijke punten waar je aan moet denken bij het opstellen van je zakelijke doelen.

  • Zorg ervoor dat de zakelijke doelen die je opstelt altijd SMART zijn. Dit houdt in; Specifiek, Meetbaar, Actie gericht, Realistisch en Tijdsgebonden. Heb je al een zakelijk doel voor ogen? Bedenk dan goed of dit doel binnen gewenste tijd te behalen is.
  • Zoals ik al eerder zei, groot denken mag en daar ben ik absoluut een voorstander van. Maar wees wel realistisch. Stel zakelijke doelen op die binnen je invloedssfeer liggen en die je volgens de juiste strategie en stappen kunt uitvoeren.
  • Wees concreet in het opstellen van je zakelijke doelen. Een doel als bijvoorbeeld, “Ik wil meer omzet behalen” is geen concreet doel. Zorg er altijd voor dat je zakelijke doelen specifiek en meetbaar zijn. Denk hierbij aan “Ik wil eind december 2021, 20% meer omzet willen hebben behaald in verhouding met eind december 2020”. Doordat je er een tijd en percentage aan toevoegt kun je makkelijk overzien en meten of je dit doel uiteindelijk hebt behaald.
  • Werk met de juiste strategie en werk stap voor stap. Zoals je eerder al las is het overzichtelijker en motiverender om je lange-termijn-doel te hakken in korte-termijn-doelen. Zo kun je tussendoor ook goede evaluaties maken en eventueel bijsturen waar nodig is.

De voldoening uit het behalen van je zakelijke doelen

Wanneer je bovenstaande punten toepast bij het opstellen en uitvoeren van je zakelijke doelen is de kans erg groot dat je deze ook zult behalen! Door actiegericht te werken en je doelen in telkens kleine stappen uit te voeren en te behalen zul je een gevoel krijgen van succes, motivatie, trots en plezier. Maak de weg naar je gewenste resultaten zo effectief en leuk mogelijk. Zo heb je tussen het harde werken door ook meer plezier en kost het je minder moeite!

De strategie 2 Daagse

Vind je het fijn om een steuntje in de rug te hebben en meer hulp te krijgen bij het opstellen van zakelijke doelen? Geef je dan op voor de Strategie 2 Daagse! Tijdens de Strategie 2-daagse zullen we samen met 5 andere ondernemers 100% focussen op het kiezen van je zakelijke doelen met daarbij de juiste strategie en planning voor je bedrijf. We gaan kijken naar waar je nu staat met je bedrijf en maken plannen voor de toekomst. Met de persoonlijke aandacht en tips van mij en Daisy zullen je doelen bepalen, je producten piramide doornemen. Je maakt keuzes, beslist welke doelen je wilt gaan behalen en maakt een strategie en concrete planning. Je neemt dus een rugzak vol met actie mee naar huis!

De Strategie 2 Daagse vindt plaats op de volgende data:

– 29/30 oktober (ONLINE – Corona Versie)
– 24/25 november (LIVE – nog 5 plekken vrij)
– 10/11 december (LIVE – nog 2 plekken vrij)
– 12/13 januari (LIVE – nog 3 plekken vrij)

Klik hier voor meer informatie of schrijf je direct in!

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen