3 tips hoe jij tijd voor jezelf kunt pakken! - Leren plannen
3 tips hoe jij tijd voor jezelf kunt pakken!
24 maart 2020 
in Plannen
3 min. leestijd

3 tips hoe jij tijd voor jezelf kunt pakken!

Ik heb het al vaker gezegd, een moment voor jezelf pakken is en blijft belangrijk! Doe je dit niet dan gaat het je uiteindelijk echt opbreken en dat gaat juist ten koste van jezelf en jouw business. Als ondernemer wil je vaak door en door en door. Want je hebt zoveel ideeën en meer dan genoeg te doen… Onthoud alleen wel, tijd is er genoeg! Het gaat erom hoe jij daarmee omgaat!

Ik heb al veel tips gedeeld om goed te plannen, doelen te stellen en met je prioriteiten aan de slag te gaan. Daar ga ik nu dan ook niet te diep op in, ik ga jou nu vertellen hoe jij tijd kan pakken in jouw drukke schema die echt bedoeld is voor jou!

Tip 1 Plan een dag voor meer tijd voor jezelf

Dit klinkt heel logisch en erg makkelijker, uit ervaring weet ik, en jij vast ook, dat dit toch erg moeilijk is. Besluit jij bijvoorbeeld vrijdag echt een dag voor jezelf in te plannen, dan komt er vaak toch een vraag uit jouw omgeving om op die dag toch wat anders te gaan doen. Dit kan zijn door een kans voor je business, je familie of je vrienden die je nodig hebben… Hoe kan je daar dan nee op zeggen? Dan maar een andere dag voor jezelf, toch? Op korte termijn kan dit misschien werken, maar op de lange termijn gaat dit je zeker te veel zijn. Het is niet gezond voor jou en uiteindelijk ook niet voor jouw omgeving.

Zorg er dus voor dat jij echt een moment voor jezelf pakt. Zie dit als een afspraak met jezelf. Een afspraak met een klant zeg jij zonder goede reden niet af toch? Die met jezelf dus ook niet! Als een hele dag niet lukt zorg er dan voor dat jij een dagdeel pakt. Die tijd voor jezelf is nodig voor meer energie. Die energie kun jij vervolgens weer gebruiken om écht actief en effectief aan de slag te gaan. Win-win dus!

Tip 2 Focus je op jezelf

Als je dan een moment hebt gepakt voor jezelf, focus je daar dan ook op. Laat je niet verleiden om toch aandacht aan iets anders te besteden. Jij verdient die aandacht ook, zeker van jezelf. Aandacht en tijd voor jezelf is nodig en gezond. Ga dus niet in jouw me-time alle huishoudelijke taken zitten doen. Dit is jouw tijd, niet die van jouw huis ;-). Ga dus echt iets doen wat jij graag doet. Wat heb jij een lange tijd niet kunnen doen? Wat wil je graag doen maar waar kom je niet aan toe?

Focus op jezelf betekent niet altijd dat je helemaal alleen hoeft te zijn. Van een gezellige avond kun jij ook energie krijgen. Bedenk dus ook waar jij energie vandaan haalt. Zorg alleen wel dat jij dit echt alleen doet voor jezelf in jouw me-time en niet omdat dat leuk is voor anderen. Anders ben je er uiteindelijk weer meer energie aan kwijt.

Tip 3 Steek energie in dingen die jij het waard vindt

Deze tip heb ik zelf erg goed ervaren. In mijn blog ongelukkig met je business, en nu? deel ik mijn ervaring over mijn succesvolle business maar mijn niet succesvolle gevoel daarbij. Ik begon aan een business die erg succesvol werd. Toch was ik zelf totaal niet gelukkig, ik zat gevangen. Uiteindelijk heb ik mezelf bevrijd en besloten echt iets te doen wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Ook pak ik momenten voor mezelf. Ik ga voor het nieuwe werken waardoor ik veel flexibeler ben met mijn uren. Een werkdag van 9 tot 5 klinkt misschien normaal, maar als ik om 10 uur wil sporten dan zorg ik dat dit kan.

Ik kies voor de dingen die ik het waard vind. Daarom wil ik ook meegeven aan jou om dit ook te doen. Steek jouw tijd en energie niet in iets omdat het ‘succesvol’ en ‘goed’ is naar de buitenwereld toe, maar omdat jíj er echt achter staat. Momenten voor jezelf pakken kan op verschillende manieren, er is er niet perse een die goed of fout is. Er zijn alleen manieren die voor jou wel of niet werken.

Heb je na het lezen van dit blog de behoefte aan nog een extra push? Kom dan naar ons event. Deze is verplaatst door het Coronavirus naar 25 september. We gaan die dag je mega inspireren en krijg je tools mee om actief met je bedrijf om te gaan. Deze dag is inclusief luxe Lunch en een Snoep Wall, koffie, Thee en lekkernijen. Leren en genieten dus!

Koop jouw ticket hier: https://masteryourbusinessmoves.nl/1-daagse-workshop-effectief-efficient-werken/

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen