Wat vraagt ondernemerschap van je?
Wat vraagt ondernemerschap van je?
22 februari 2023 
2 min. leestijd

Wat vraagt ondernemerschap van je?

Ondernemerschap, een begrip wat je in de dagelijkse taal steeds vaker tegen komt en waar ook veel mensen zich voor interesseren. Een ondernemer is een persoon die een eigen bedrijf start en risico’s aangaat. Iemand die een product of dienst levert en daarmee succesvol een behoefte vervult. En een persoon die mogelijkheden en kansen ziet. Maar welke eigenschappen heb je nodig om een onderneming te starten? In deze blog vertellen we je wat ondernemerschap van je vraagt.

Je bezit over veel zelfverzekerdheid 

Om een bedrijf te starten heb je lef nodig en geloof in je eigen kwaliteiten. Bij de start waarbij je een nieuw product of nieuwe dienst moet verkopen,  kun je te maken krijgen met externe invloeden zoals investeerders, personeel of naasten die niet altijd hetzelfde vertrouwen in het idee hebben als jijzelf. Wanneer jij zelfverzekerd bent, maakt dit allemaal niet uit en zul je keuzes maken waarvan je persoonlijk weet dat deze goed zijn. Het succes zal dan vanzelf snel volgen!

Je bent een kei in geldbeheer 

Het uiteindelijke doel van de meeste bedrijven is winst maken. Zoveel mogelijk winst halen uit je investering en hiermee verder bouwen en groeien. Om dit te kunnen bereiken heb je financiële kwaliteiten nodig, zodat je jouw zakelijke budget goed kunt beheren. Weet je hoeveel er elke maand binnen komt en hoeveel geld er elke maand uit gaat? Is het een inkomsten- en uitgavenmodel dat werkt? Met een goede en betrouwbare boekhouder zit je al goed, maar het fijnste is natuurlijk als je er zelf ook kennis van hebt, zodat je altijd op je eigen kennis en vaardigheden kan terugvallen.

Netwerken en klantcontacten maken zit in je tweede natuur 

Zelfverzekerd zijn en geld kunnen beheren is een sterke basis; daarbij zijn goed ontwikkelde sociale vaardigheden onontbeerlijk. Als ondernemer ben je namelijk constant aan het netwerken en contacten aan het leggen met bijvoorbeeld klanten, partners en investeerders en probeer je succesvolle relaties op te bouwen die een bijdrage kunnen leveren aan de groei van je bedrijf. “Teamwork makes the dream work” en daarom is het opbouwen van een netwerk de sleutel van ondernemen!

Met jouw gedrevenheid kun je alles positief inzien

Ondernemerschap is niet altijd even makkelijk en is hard werken. Passie is daarbij een belangrijke eigenschap. Het gaat erom dat je volledig voor jouw business wilt gaan. Gepassioneerd ondernemen voelt niet als werk; de daarbij vrijkomende positieve energie zal bij klanten, partners, investeerders en andere belangrijke contacten niet onopgemerkt blijven.

Gedrevenheid, ondersteund door een positieve mindset voorkomt stress die al snel bij ondernemerschap de kop op kan steken. Het helpt je het noodzakelijke zelfvertrouwen te krijgen en te behouden. Met gedrevenheid en een positieve uitstraling krijg je meer gedaan en daarbij raken mensen sneller overtuigt om zaken met je te doen. “Positive vibes only”, dus!

Heb jij alle eigenschappen van een ondernemer? 

De combinatie van deze ondernemersvaardigheden zal jouw business geheid tot een succes maken. Vergeet niet om er vooral plezier in te hebben, je doet namelijk iets waarvoor je een passie hebt en daar moet van genoten worden!

Wil jij jouw bedrijf opstarten of ben je net begonnen en zoek je begeleiding? Firestart Your Business is dan het perfecte programma om aan mee te doen. Je krijgt hier alle tools die je nodig hebt om een succesvolle (online) business te bouwen en de ondernemer te worden waarvan je altijd hebt gedroomd.

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen