Webinargeek; onze ervaringen - Master Your Business Moves
Onze ervaring met Webinargeek
24 augustus 2020 
5 min. leestijd

Onze ervaring met Webinargeek

Je hebt besloten om te starten met webinars geven en nu ben je op zoek naar een geschikt programma hiervoor. Wij werken zelf nu al enige tijd met Webinargeek en gaan je precies vertellen wat onze ervaringen zijn met dit programma.

Ben je benieuwd? Lees dan verder!

Wat is Webinargeek?

Webinargeek is een webinar software met krachtige marketing tools. Met een webinar software kun je de kracht van een persoonlijk gesprek combineren met het bereik van een seminar. Sterker nog, Webinargeek is de enige Nederlandstalige webinar software. Ze zijn gevestigd in Zoetermeer en vanuit daar wordt de tool door ontwikkeld en krijg je support.

Je kunt met Webinargeek onbeperkt webinars geven en live de interactie aangaan met de kijkers van jouw webinar. De webinarsoftware Webinargeek is zo ingericht dat je zowel verkoopwebinars als informatieve webinars kunt geven. Dat maakt de software dan ook direct extra krachtig.

Je kunt een live webinar geven. Maar je kunt het ook on demand aanbieden, dat betekent dat je het webinar 24/7 beschikbaar stelt en dat kijkers zelf kunnen bepalen wanneer ze het webinar bekijken. Ook kun je automated webinars houden, dit is een vooraf opgenomen webinar die je uitzend alsof het live is.

Binnen enkele minuten kun je een webinar aanmaken. Zodra je het webinar hebt gepubliceerd dan kun je de registratielink gaan delen en deelnemers gaan werven.

Voordat we verder gaan..

Je bent nu misschien wel al overtuigd over Webinargeek. Je kunt alvast starten met een gratis trial van 14 dagen om wat dingen te testen met het systeem voor je eigen bedrijf.

Start hier met Webinargeek!

Welke functies heeft Webinargeek?

Nederlandstalig Support

De meeste software waarmee je webinars kunt geven zijn Engelse softwares. Het nadeel is dan vaak dat het support ook in het Engels is. Webinargeek is volledig in het Nederlands gebouwd en alle pagina’s en ook het support is Nederlandstalig.

E-mails sturen vanuit Webinargeek

Als je een webinar gaat aanmaken in Webinargeek dan kun je ook de bevestigingsmails en reminders via Webinargeek geautomatiseerd laten versturen. Je maakt de mails aan en je plant ze op een eigen gewenst tijdstip in. Zo kun je een paar reminders instellen voor de deelnemers van je webinar, zodat ze het niet vergeten. En je kunt een bevestiging versturen naar de deelnemers die zich hebben ingeschreven.
Onbeperkt webinars organiseren

Je beschikt over de functie om onbeperkt webinars te organiseren. Je kiest zelf wanneer je webinars plaatsvinden. In de ochtend, middag of avond, het maakt niet uit.

Interactie tijdens je webinar met Webinargeek

Tijdens een webinar is het mogelijk voor je deelnemers om met je te chatten. Je kiest zelf of je een openbare chat aanzet of deze liever privé houdt. Een openbare chat houdt in dat iedereen elkaars chats kunnen zien en als je hem privé houdt dan stuurt iemand een privé bericht naar jou.

Mobielvriendelijk

Tegenwoordig is iets wat niet mobielvriendelijk is, niet handig. Iedereen heeft altijd zijn of haar mobiel bij zich en veel mensen gebruiken ook hun mobiel overal voor. Daarom is het zo handig dat Webinargeek mobielvriendelijk is.

Opnames met Webinargeek

Je kunt al je webinars opnemen en de opname later gebruiken. Je kunt het webinar dan later terugkijken of je deelnemers de mogelijkheid geven om een herhaling van het webinar te bekijken.

Camera of scherm delen

Als je tijdens een webinar niet de hele tijd zelf zichtbaar wilt zijn dan kun je er ook voor kiezen om je scherm te delen. Bereid een mooie presentatie voor die je dan kunt laten zien aan de deelnemers. Ook heb je de optie om je scherm te delen en zelf in beeld te zijn tegelijkertijd.

Integratie met veel marketing tools

Koppel de WebinarGeek webinar software eenvoudig met de tools die je al gebruikt om zo nog meer uit je webinars te halen. Een aantal bekende software zijn:

Als de software er niet tussen staat die je wilt koppelen dan kun je de koppeling maken met Zapier.

Eigen branding

In WebinarGeek heb je de mogelijkheid om een registratiepagina te maken naar je eigen design. Je kunt de kleuren aanpassen en afbeeldingen toevoegen. Of je kiest ervoor om het inschrijvingsformulier uit Webinargeek te embedden op je eigen website.

Ook kun je de e-mails opmaken naar eigen wens. Met een logo, eigen kleuren en afbeeldingen.

Webinargeek review en onze ervaringen

Dan komen we nu bij onze review en onze ervaring. Wij zijn heel erg blij met de software Webinargeek. Het is heel gemakkelijk om een webinar aan te maken en te publiceren.

Je kunt precies bijhouden wie zich heeft ingeschreven en hoeveel inschrijvingen je in totaal hebt. Doordat het een Nederlandstalige support heeft, werkt het nog fijner. Als we vragen hebben dan kunnen we die via de chat stellen en we krijgen heel vaak binnen een uur al reactie en antwoord.

Vooral de integratie met ActiveCampaign (wij werken met Mailblue) is top. De inschrijvingen in Webinargeek komen automatisch ook in Mailblue bij ons te staan in een eigen lijst daarvoor. Zo kunnen we deze mensen na het webinar nog mailen met bepaalde zaken.

Wat we nog meer echt een groot pluspunt vinden is het opnemen van de webinars. Wij hergebruiken onze webinars namelijk ook weer. We geven de opnames weg als extra tips in een funnel en we zetten de opnames altijd in onze community voor onze leden, zodat ze de opnames altijd kunnen terug bekijken.

Wij geven webinars om informatie en kennis weg te geven aan deelnemers, maar we zetten ook zeker verkoop in. Aan het einde van een webinar houden we ons verkooppraatje en dan kunnen we geïnteresseerde doorsturen naar onze website.

Voordat we verder gaan…

Wil je echt aan de slag met webinars? Dan raden we je zeker aan om met Webinargeek te gaan werken. Wil je liever eerst zelf even alles testen? Dat kan!

Start hieronder met Webinargeek en je kunt eerst gebruik maken van de gratis trial (14 dagen)

Wat zijn de kosten van Webinargeek?

Er zijn 3 soorten abonnementen bij Webinargeek. Je hebt de Starter, Premium en Advanced. Tussen het Starter en Premium abonnement zit niet heel erg veel verschil behalve dat je bij Starter maar 25 live kijkers per webinar kunt ontvangen bij Premium kun je kiezen tussen 100, 250 en 500 live kijkers per webinar. Advanced is een complete oplossing voor MKB bedrijven en hier kunnen 500+ live kijkers tegelijkertijd een webinar kijken.

Starter

Bij het Starter abonnement heb je de mogelijkheid om per jaar te betalen of per maand. Je betaald 9 euro per maand bij jaarlijkse betaling of € 12 maand tot maand.

Premium

Bij het Premium abonnement heb je 3 keuzes. 100, 250 of 500 live kijkers. De kosten voor 100 kijkers is 29 euro per maand bij jaarlijkse betaling of € 39 maand tot maand. De kosten voor 250 kijkers is 39 euro per maand bij jaarlijkse betaling of € 59 maand tot maand. De kosten voor 500 kijkers is 79 euro per maand bij jaarlijkse betaling of € 99 maand tot maand.

Advanced

Bij het Advanced abonnement is de prijs op aanvraag. Dit is een complete oplossing voor MKB bedrijven en hier kunnen 500+ live kijkers aanwezig zijn tijdens een webinar.

De conclusie; is Webinargeek de moeite waard?

Webinargeek is zeker de moeite waard, als je op zoek bent naar een webinar software. Het is een gebruiksvriendelijk systeem en je kunt er gemakkelijk mee werken

Start vandaag nog met een webinar van Webinargeek!

Wil je gelijk over tot actie en starten met webinars? Start dan met Webinar. Je kunt alles sowieso even testen en proberen, omdat je een gratis proefperiode hebt van 14 dagen.

Start hier voor de laagste prijs direct met Webinargeek.

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen