Wat is Clubhouse en wat kun je ermee? - online zichtbaar
Wat is Clubhouse en wat kun je ermee?
28 januari 2021 
3 min. leestijd

Wat is Clubhouse en wat kun je ermee?

We gaan het hebben over het nieuwe social media kanaal Clubhouse! Inmiddels zijn er al veel social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook, Instagram, YouTube en nog veel meer verschillende social media kanalen. Dit nieuwe social media kanaal is een soort radio kanaal waar jij kunt inloggen en kunt deelnemen aan meetingrooms. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en kom alles te weten over dit toffe social media kanaal!

Wat is Clubhouse?

Momenteel zijn podcasts erg populair en doen nog steeds video’s het erg goed op social media. Steeds meer mensen willen hun stem laten horen maar willen niet altijd zichtbaar in beeld zijn en daarom dat het nieuwe social media kanaal Clubhouse is gekomen met alleen een audiokanaal.

Wanneer je de app hebt gedownload zul je waarschijnlijk tegen een probleem aanlopen. Je hebt namelijk niet zomaar toegang tot de app. Voor Clubhouse moet je worden uitgenodigd door mensen die jij kent en die al gebruik maken van de app. De mensen die al toegang hebben tot de app kunnen maximaal 2 mensen uitnodigen. Het is dus goed om te netwerken als jij toegang wil tot deze app. Mocht dit niet lukken via mensen die al in je netwerk zitten, dan kun je je aanmelden bij de Facebookgroep van Clubhouse Nederland. Bij deze groep kun je dan een aanvraag doen voor toegang tot de Clubhouse app.

Wat vind je in Clubhouse?

Clubhouse is dus erg exclusief en dat maakt het juist zo tof! Er zijn grote namen aanwezig op Clubhouse en wanneer je toegang hebt tot de Clubhouse app zie je dat het erg simpel is. Er zijn verschillende rooms wat een soort online vergaderkamer is en in elke room gaat het over een ander soort onderwerp. Het onderwerp wordt besproken via audio. Je ziet dus geen personen, maar wel de namen van de personen die aanwezig zijn.

In een room zijn een aantal moderators aanwezig die het gesprek met je zullen aangaan over desbetreffende onderwerp. Het toffe van deze rooms is, is dat jij je altijd kunt aansluiten en zo heel makkelijk contacten kan leggen. In de rooms zijn vaak grote namen aanwezig uit Nederland, maar bijvoorbeeld ook uit Amerika. Dit zijn mensen die groot zijn in online marketing, sales en nog veel meer interessante vakgebieden.

Wat kun je met Clubhouse?

Clubhouse is in Nederland nog relatief klein. Zelf zit ik in een Nederlandse groep wat bestaat uit nog maar zo’n 4000 deelnemers. Omdat het in Nederland nog relatief klein is kun jij erg snel zichtbaar worden binnen Clubhouse. Een ander voordeel is dat je je niet per se helemaal hoeft op te doffen om er goed uit te zien en je kunt dit gewoon doen als je ook nog bezig bent met andere dingen. Alles is audio-gericht dus dat is super handig!

Naast het luisteren naar audio’s van andere mensen kun je zelf ook actief meedoen in de rooms. Zo kun je een virtuele hand opsteken om reactie te geven op iemand en zo in gesprek raken. De moderator geeft jou hierbij de ruimte om ook iets te kunnen zeggen.

Ik vind het zelf een hele toffe app en heb al verschillende namen voorbij zien komen zoals Simone Levie, Eelco de Boer en nog vele andere. Zij zijn al erg druk bezig met zich te profileren op Clubhouse. Het gaat erg snel dus zorg ervoor dat jij erbij bent, want het zou zonde zijn als je je kans misloopt om daar je stem te laten horen!

Doordat de app laagdrempelig is kun jij makkelijk je stem laten horen en makkelijk informatie verkrijgen en geven. Omdat er nog niet veel mensen op actief zijn kun jij meeliften met de hype en de groei van Clubhouse. Je kunt een online webinar geven zonder dat je hierbij beeld hoeft te hebben of sluit je aan bij grote namen die op een gemakkelijke manier je informatie kunnen geven over een bepaald onderwerp. 

Mijn ervaring met Clubhouse

Zelf vind ik het een hele fijne, toffe app waar ik al super veel informatie uit heb gehaald. Zelf heb ik nog geen room gehost maar dat gaan we zeker doen! Het is super interessant om op een snelle manier met nieuwe mensen connecties te maken en informatie te delen, maar ook om je goed zichtbaar te maken. Door aan de slag te gaan met Clubhouse kun je dingen uitproberen en kan je zien hoe het werkt. Het kan ook minder spannend zijn nu je jezelf niet hoeft te laten zien maar alleen maar te laten horen.

Ik wil je stimuleren om toegang te verkrijgen tot deze app want het bied je super veel kansen. Je kunt denken “weer een social media kanaal waar ik tijd aan moet besteden?” die keuze is natuurlijk aan jou. Op Clubhouse kun je effectief aan de slag en je kunt hiervoor zelf je tijd indelen zoals je dat ook doet voor bijvoorbeeld je blogs, Instagram pagina etc. Heb je verder nog vragen over Clubhouse? Dan kun je mij een mailtje sturen via francina@masteryourbusinessmoves.nl! Ik zou zeggen, ga de app verkennen en kijk hoe jij jezelf zichtbaar kunt maken via Clubhouse.

Beluister mijn Podcast:

Bekijk mijn video:

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen