Dromen zijn ze bedrog? Of kan je ze werkelijkheid laten worden?
Dromen zijn bedrog!
28 maart 2018 
3 min. leestijd

Dromen zijn bedrog!

De meeste dromen zijn bedrog, maar als ik wakker wordt naast jou dan droom ik nog. Marco Borsato zong het al!   

Maar is het waar? Als jij wakker wordt, zijn je dromen dan bedrog? Of heb je er gewoon nog niet alles aan gedaan om ze werkelijkheid te laten worden? Welke dromen heb je? Wat wil je echt? Wat is je verlangen? Hoe voel jij je als jij aan die droomt denkt? Wat maakt het in je wakker?

Mijn taak als Business Coach is om handen en voeten te geven aan dromen die ondernemers en professionals hebben. Ik begeleid ze in het nemen van beslissingen, geef ze richting en hou ze “accountable” voor de afspraken die zij met zichzelf maken om hun dromen en verlangen te laten uitkomen.

Soms kan je gewoon niet alleen aan die droom werken en heb je er hulp bij nodig. En wat maakt het uit? Gewoon doen en gewoon hulp vragen! Het zijn jouw dromen en jij kan elke droom werkelijkheid maken. Ik heb een oefening voor je.

Dromen en verlangen

Schrijf eens voor je zelf op: Wat zou je echt willen? Waar verlang je naar? Denk aan: belevenissen, geld, een relatie, een bepaalde reis, gezondheid, kleding, een tas, andere spullen, een auto, een vliegtuig? Jij mag uit je bol gaan! Schrijf het eens op. En geen ge JA MAAR…;-) Wat wil je nu echt?

Maak nu eens die “bucketlist” met je dromen en verlangen! Schrijf ze allemaal op en maak er een lijst van met minimal 111 items! Als jij ze opschrijft gaat het voor je leven en kan je met jouw 111 doelen aan de slag! Je gaat er actie op ondernemen! Je gaat ze leven en dan kunnen je dromen waar worden. Dromen zijn dus geen bedrog.

Dromen Visualiseren

Mijn volgende opdracht aan je is: om ze visueel te maken en er een moodboard van te maken. Zodat jij het kan ophangen en er elke dag naar kan kijken. Maak je droom visueel! En als je er elke dag naar kijkt, dan zal je brein er op gaan focussen en gaat je onderbewust zijn aan de slag. En als jij je gaat focussen, dan ga jij er naar handelen!

Het brein wordt beïnvloed door het bewuste, maar ook door het onbewuste. Dagelijks kijken naar je moodboard, met al je dromen en verlangen, beïnvloed je onderbewuste en zal er voor zorgen dat jij bewust en onbewust, keuzes gaat maken. Die je zullen beïnvloeden om aan je dromen te werken.

Maar ook zal je actief aan de slag moeten gaan. Dromen komen niet zomaar uit, er zal echt actie voor ondernomen moeten worden ;-). Maar zorg er voor dat jij je op een dieper niveau verbindt met je droom en dat je duidelijk hebt hoe jij je zou voelen als die droom werkelijkheid wordt. Droom eens met je ogen dicht, visualiseer dat je het al hebt bereikt…. hoe voel jij je dan?

Droom Moodboard

Door dagelijks naar je moodboard vol dromen te kijken, word je ertoe aan gezet om er actief mee aan de slag te gaan. Want alles waar jij van houdt, houd ook van jou! Als jij iets echt graag wilt, dan verbind jij je er mee op die diepere laag en dan gebeurd het ook. Er is geen magische toverstaf, maar door helder te hebben wat je graag wilt, kan jij je focussen, actie ondernemen en er beslissingen op nemen.

Zodat alles wat je doet leidt tot het uitkomen van je droom en verlangen. En laat je hoofd er zich niet mee gaan bemoeien ;-). Want die komt altijd met doemscenario’s en tegenwerkingen als: Dat is belachelijk.., kan toch niet.., of dat is niet voor jou weggelegd…

Dus ga aan de slag met je droom! 

Droom. Visualiseer. Maak helder wat je echt wilt. Hang je droom op. Laat je bewust en onbewust inspireren. Doe je ogen dicht en droom je droom en voel hoe het voelt als je droom uitgekomen is. En neem actie! Mega veel actie! Tot dat de droom uitkomt ;-). En vergeet niet te genieten van de reis die je maakt als je aan je droom of verlangen werkt…die reis is vaak nog interessanter dan het uiteindelijke eindpunt!

Vind je dit toch moeilijk om dit te doen en wil je richting willen krijgen of geholpen willen worden in je proces? Vraag dan een GRATIS 30 minuten brainstormsessie aan of mail me naar francina@francinavandenberg.nl

De meeste dromen zijn dus geen bedrog en als je wakker wordt dan neem je actie!
Start today!
#livelifelovelife

Geniet! Met liefde,
Francina van den Berg

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen