Wat zijn 5 belangrijke vaardigheden voor ondernemers?
Wat zijn 5 belangrijke vaardigheden voor ondernemers?
09 augustus 2023 
2 min. leestijd

Wat zijn 5 belangrijke vaardigheden voor ondernemers?

Veel mensen kijken op tegen het ondernemerschap. Nog meer mensen willen ook graag zelf de ondernemer zijn. Dat is logisch door alle mooie beelden die je voorbij ziet komen. Wie is er niet jaloers op de mensen die werken vanuit Bali? Of op de ondernemende vrouw die om 3 uur ‘s middags bij de kapper zit? 

Door deze utopische beelden en ideeën over het ondernemerschap, beginnen meer mensen dan ooit met een ‘eigen bedrijfje’. Maar vergeet niet dat dit een echte fulltimejob is, die je zeker niet mag onderschatten. Om een bedrijf succesvol te runnen zijn een aantal zakelijke vaardigheden onmisbaar. Een succesvolle ondernemer beschikt over de volgende 5 belangrijke eigenschappen. 

Duidelijke visie

Je succes als ondernemer valt of staat met de duidelijke visie die je hebt. Als je weet wie je ideale klant is, dan weet je ook welke producten je moet verkopen. En dan weet je ook hoe je moet communiceren op social media. Je klant en marketing scherp voor ogen hebben, dat heeft allemaal te maken met die duidelijke visie. Elke succesvolle ondernemer weet precies van de hoed en de rand voor zijn of haar eigen bedrijf. Als je op dit moment stuurloos bent en je wil die visie scherp krijgen, dan kunnen we je als MYBM daar zeker bij helpen. 

Communicatievaardigheden

Laten we het maar direct zeggen: een muurbloempje zijn, behoort niet tot het rijtje van ondernemersvaardigheden. Goede communicatie naar klanten en samenwerkingspartners is megabelangrijk. Je moet wel goed tegen je VA of boekhouder kunnen zeggen wat je bedoelt en welke kant je op wil met je bedrijf. Ook je klanten willen duidelijke afspraken en willen weten wat je grenzen zijn. Zorg dat je die altijd moeiteloos kan communiceren. 

In staat zijn om te verkopen

Je kan goed zijn in je werk en daarbij fantastische producten hebben bedacht. Als je niet kan verkopen, dan ben je al snel af. Het gaat je bedrijf zeker helpen als je je aanbod durft te doen via social media. Van daaruit komen die waardevolle gesprekken in de DM van Instagram. Als dit één van de ondernemersvaardigheden is die je graag nog wil ontwikkelen, kom dan op 13 september naar het ‘Verrassend Makkelijk Verkopen met een Sterk Netwerk’ event van Maartje en Francina. 

Besluitvaardigheid

Als je snel succes wil als ondernemer, dan zul je ook snel besluiten moeten en kunnen nemen. Een succesvolle ondernemer weet dat je niet te lang moet twijfelen. Groeien is altijd een kwestie van: gewoon DOEN! Wil je weten welke stappen je moet nemen en leren van een expert op ondernemersvlak? Master Your Business Moves leidt je de weg zonder omwegen en leert je graag de juiste ondernemersvaardigheden, zodat je bedrijf binnen de kortste keren slaagt. 

Reflecterend vermogen

Last but not least: een succesvolle ondernemer is in staat om te reflecteren. Durf jij je hand in eigen boezem te steken? Als je verwikkeld bent in een conflict, dan is het niet alleen maar de schuld van een ander. Ook jij hebt hier een aandeel in. Dat kun je alleen verhelpen door eerlijk naar jezelf te kijken. Reflecterend vermogen is daarom één van de belangrijkste zakelijk vaardigheden en mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. 

Weet jij al welke ondernemersvaardigheden je nog wil ontwikkelen? En wil je geholpen worden die de kneepjes van het ondernemersvak kent? Boek dan een clarity call met Francina of Daisy en dan laten we samen je bedrijf sky rocket gaan! 


Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen