arrow_drop_up arrow_drop_down

Terugblik Strategie 2 Daagse Noordwijk - 9 & 10 januari

Vorige week hebben we weer de Strategie 2 Daagse gehad met 4 ondernemers, die met hun strategie & planning aan de slag wilde gaan. De strategie 2 daagse is zo opgebouwd dat je aan je strategie & planning gaat werken, maar dat er ook een stukje me-time is. Je bent er als het waren toch eventjes uit, maar ook nog steeds aan het werk met je business.

Eerste dag – Doelen & Strategie

De eerste dag is altijd spannend. Vaak kennen de ondernemers elkaar niet. Het is afwachten of er een klik is tussen de deelnemers van de strategie 2 daagse. Iedereen kwam bijna tegelijk rond 09.00 uur binnen gewandeld in mijn beach appartement in Noordwijk. De kamers werden verdeeld en we gingen gelijk aan de slag. De eerste opdracht was een voorstel opdracht, zodat iedereen elkaar gelijk beter leert kennen. Na deze opdracht zat de sfeer er gelijk goed in!

We hadden een strak schema, omdat ik graag wil dat we intensief met de strategie & planning aan de slag gaan. Ik wil dat de ondernemers creatief bezig zijn, daarom neem ik altijd papier mee om op de ramen te plakken. Zo is er geen laptop nodig en kan iedereen creatief aan de slag met pennen en kleurstiften. Na het voorstellen kwam de opdracht om na te gaan denken over de doelen die je wil gaan behalen in 2019. Dit mogen doelen zijn op zakelijk en business vlak, maar ook privé. Hieronder zijn de ondernemers bezig met het opschrijven van hun doelen.

Strategie 2 Daagse Noordwijk

Strategie 2 Daagse

Rond 13.00 uur was het lunch tijd. We hadden een heerlijke lunch klaar gemaakt met broodjes en lekkere hummus. Het is goed om een break te hebben zodat er ook gesproken wordt over privé zaken en niet alleen maar over werk gerelateerde zaken. Daardoor kwam de groep ook losser en werd het leuker. Er werd veel gelachen en iedereen kwam met goede input voor elkaar. Daarom is het in een groep werken ook zo sterk. Je kan elkaar ondersteunen en helpen bij dingen die je niet weet. Je kan feedback vragen en krijgen van andere ondernemers. Zo kom je altijd weer op nieuwe inzichten en ideeën om in te zetten voor je eigen business. Wil je hier meer over weten, bekijk dan de pagina van mijn Mastermind.

Na de lunch was het weer tijd om aan de slag te gaan. De opdrachten waren soms lastig, maar ook juist heel goed om er samen over na te denken. Iedereen kwam aan de beurt om zijn of haar business te bespreken en ook nieuwe dingen te bespreken.

De middag vloog voorbij en voordat we het wisten was het tijd om heerlijk te gaan dineren bij de Winterlodge. Zo kunnen we even de gedachten weer op 0 zetten en is het tijd voor me-time, of eigenlijk we-time met de hele groep.

Tweede dag – Producten & Planning

De tweede dag zijn we weer vroeg van start gegaan. Om 8 uur werd er heerlijk ontbeten met z’n alle. En daarna kwam er een Yoga leraar om heerlijk een uur yoga te doen. Dit was wederom me-time om volledig te ontspannen en tot rust te komen.

Daarna zijn we weer volop aan de slag gegaan met de producten piramide. Wederom hebben we weer heerlijk geluncht met elkaar. Als laatste stond de planning voor het komende jaar op het programma. Welke acties gaan de ondernemers nemen om de ideeën en plannen in te gaan zetten. We werken met groentjes (of wel geeltjes), om de acties op te plakken. Zo kunnen we nog heel makkelijk schuiven met bepaalde acties.

Strategie 2 Daagse Noordwijk

De dag eindigde rond 18.00 uur met een evaluatie rondje. Iedereen ging met de juiste energie en focus naar huis om te knallen met hun business in 2019.

Wil je ook mee doen aan een van onze Strategie 2 Daagse? Wil je samen met 4 andere gelijkgestemde ondernemers knallen met je strategie & planning? Zodat jij effectiever kan gaan werken in 2019? Klik hier om te kijken voor de beschikbare datums.

Over de schrijver
Ik ben Francina en eigenaar van Master Your Business Moves. Zelf ben ik langer dan 30 jaar ondernemer. Mijn eerste bedrijf was een schoonmaakbedrijfje waar ik voor de hele straat schoonmaak klussen uit handen nam. Later had ik een naaischool en werkte ik als kleermaakster voor heel veel klanten. Mijn eerste bedrijf wat ingeschreven was bij KvK was Fashion Solution, een bedrijf waar we mediator waren tussen opdrachtgever en kandidaat en wij W&S van mensen. Ik heb dat met veel passie gedaan tot 1 april 2018, daarna heb ik mijn bedrijf verpacht. Per 1 juni 2018 ben ik actief met mijn nieuwe bedrijf aan de slag gegaan Master Your Business Moves. Mijn missie is om ondernemers te leren hoe zij geld kunnen verdienen! Dat betekent Mindset en aan je knoppen van je bedrijf gaan draaien. Ondernemen is niet moeilijk, het is een kwestie van doen, vallen opstaan en weer door gaan. Leren wat ging goed en wat doe ik volgende keer anders. Alleen dan betaald! En hoe vet is dat!
<:authorgoogleplus>
Reactie plaatsen