Terugblik Strategie 2 Daagse Noordwijk 9 & 10 januari 2019
Terugblik Strategie 2 Daagse Noordwijk - 9 & 10 januari
18 januari 2019 
3 min. leestijd

Terugblik Strategie 2 Daagse Noordwijk - 9 & 10 januari

Tijd voor een terugblik op de Strategie 2 Daagse! Vorige week hebben we weer de Strategie 2 Daagse gehad met 4 ondernemers, die met hun strategie & planning aan de slag wilde gaan. De Strategie 2 Daagse is zo opgebouwd dat je aan je strategie & planning gaat werken, maar dat er ook een stukje me-time is. Je bent er als het waren toch eventjes uit, maar ook nog steeds aan het werk met je business.

Eerste dag – Doelen & Strategie

De eerste dag is altijd spannend. Vaak kennen de ondernemers elkaar niet. Het is afwachten of er een klik is tussen de deelnemers van de strategie 2 daagse. Iedereen kwam bijna tegelijk rond 09.00 uur binnen gewandeld in mijn beach appartement in Noordwijk. De kamers werden verdeeld en we gingen gelijk aan de slag. De eerste opdracht was een voorstel opdracht, zodat iedereen elkaar gelijk beter leert kennen. Na deze opdracht zat de sfeer er gelijk goed in!

Ik heb een super leerzaam en ook gezellig weekend gehad. De tips die jij mij gegeven hebt kon ik gelijk toepassen en de doelen staan nu letterlijk helder voor mijn ogen, recht tegenover mijn bureau geplakt op het raam. Ik kijk uit naar mijn komende jaar, maand en week, terwijl ik eerst ongeveer andersom werkte; dag, week, maand. – Tessa Koops

We hadden een strak schema, omdat ik graag wil dat we intensief met de strategie & planning aan de slag gaan. Ik wil dat de ondernemers creatief bezig zijn, daarom neem ik altijd papier mee om op de ramen te plakken. Zo is er geen laptop nodig en kan iedereen creatief aan de slag met pennen en kleurstiften. Na het voorstellen kwam de opdracht om na te gaan denken over de doelen die je wil gaan behalen in 2019. Dit mogen doelen zijn op zakelijk en business vlak, maar ook privé. Hieronder zijn de ondernemers bezig met het opschrijven van hun doelen.

Echt geweldig dat ik nu ook een plan en een planning heb waar ik vandaag meteen (met energie behoudende mate) mee aan de slag ga! – Jennifer Colajezzi

Strategie 2 Daagse Noordwijk

Strategie 2 Daagse

Een  gezellige break en weer door

Rond 13.00 uur was het lunch tijd. We hadden een heerlijke lunch klaar gemaakt met broodjes en lekkere hummus. Het is goed om een break te hebben zodat er ook gesproken wordt over privé zaken en niet alleen maar over werk gerelateerde zaken. Daardoor kwam de groep ook losser en werd het leuker. Er werd veel gelachen en iedereen kwam met goede input voor elkaar. Daarom is het in een groep werken ook zo sterk. Je kan elkaar ondersteunen en helpen bij dingen die je niet weet. Je kan feedback vragen en krijgen van andere ondernemers. Zo kom je altijd weer op nieuwe inzichten en ideeën om in te zetten voor je eigen business. Wil je hier meer over weten, bekijk dan de pagina van mijn Mastermind.

Na de lunch was het weer tijd om aan de slag te gaan. De opdrachten waren soms lastig, maar ook juist heel goed om er samen over na te denken. Iedereen kwam aan de beurt om zijn of haar business te bespreken en ook nieuwe dingen te bespreken.

Ik bruis echt zo van alle nieuwe plannen en ideeën en achter de schermen gebeurt er nu onwijs veel. Ik kan alleen maar genieten van dit gevoel en vertrouwen op de stappen die ik heb genomen en die ik nu wil gaan nemen. – Lot van Santen

De middag vloog voorbij en voordat we het wisten was het tijd om heerlijk te gaan dineren bij de Winterlodge. Zo kunnen we even de gedachten weer op 0 zetten en is het tijd voor me-time, of eigenlijk we-time met de hele groep.

Tweede dag – Producten & Planning

De tweede dag zijn we weer vroeg van start gegaan. Om 8 uur werd er heerlijk ontbeten met z’n alle. En daarna kwam er een Yoga leraar om heerlijk een uur yoga te doen. Dit was wederom me-time om volledig te ontspannen en tot rust te komen.

Wil je duidelijkheid in je bedrijf, een liefdevolle maar wel gerichte schop onder je kont en in de watten gelegd worden? Boek dan gewoon een strategie 2 daagse. Je wordt er écht blij van! – Agnes van Goolen

Daarna zijn we weer volop aan de slag gegaan met de producten piramide. Wederom hebben we weer heerlijk geluncht met elkaar. Als laatste stond de planning voor het komende jaar op het programma. Welke acties gaan de ondernemers nemen om de ideeën en plannen in te gaan zetten. We werken met groentjes (of wel geeltjes), om de acties op te plakken. Zo kunnen we nog heel makkelijk schuiven met bepaalde acties.

Strategie 2 Daagse Noordwijk

De dag eindigde rond 18.00 uur met een evaluatie rondje. Iedereen ging met de juiste energie en focus naar huis om te knallen met hun business in 2019.

Mijn plannen-op-behangrol hangen in mijn kantoor, mijn jaarplanning is ingevuld en ik werk dagelijks aan mijn doelen voor LekkerLevenMetMinder.nl. Met een gezonde dosis spanning, maar vooral ook met heel veel enthousiasme. Want die gedachten flarden zijn eindelijk omgezet in een werkbare strategie. Ik zeg het niet graag, maar dat was me alleen écht niet gelukt! – Adine Versluis

Geïnspireerd door deze terugblik van de Strategie 2 Daagse? Wil jij ook mee doen aan een van onze Strategie 2 Daagse? Wil je samen met 4 andere gelijkgestemde ondernemers knallen met je strategie & planning? Zodat jij effectiever kan gaan werken in 20? Klik hier om te kijken voor de beschikbare datums.

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen