Website software Phoenix; onze ervaring met IMU
Onze ervaring met Website Software Phoenix
21 juli 2020 
in Website
7 min. leestijd

Onze ervaring met Website Software Phoenix

Heb je een website waar je niet zo tevreden over bent of wil je een nieuwe website bouwen? Weet je niet veel van techniek, maar wil je het toch allemaal begrijpen? Let dan even goed op! Hieronder vertellen we je meer over het website software Phoenix van de IMU en ook wat wij ervan vinden.

Wat is Website software Phoenix?

Phoenix is een alles-in-een website software. Met dit systeem kun je gemakkelijk zelf je website maken of laten maken door iemand anders. Marketingtools, ontwerptools en technische tools (zoals webhosting) zitten allemaal in het alles-in-een pakket.

Het systeem is speciaal bedoeld voor ondernemers zonder technische kennis, die toch beter willen scoren in Google (SEO) en meer leads en klanten uit hun website willen halen. Alle nieuwste marketing tools zitten verwerkt in Phoenix en de website software is altijd up to date.

Phoenix is van de IMU (Internet Marketing Universiteit) en de eigenaren zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. De ontwikkeling van het website software ligt bij de twee mede eigenaren Douwe Scheer en Dennis van Hal. Zij houden zich fulltime bezig met Phoenix en Tonny en Martijn zijn het gezicht van de IMU.

website software Phoenix

Wat is het verschil met WordPress?

Nu hoor ik je misschien denken, maar wat is dan het verschil met WordPress? Wat je vaak met een WordPress website wilt creëren door plugins te gebruiken, zit nu allemaal verwerkt in 1 systeem: Phoenix. Vroeger draaide Phoenix nog wel op WordPress, maar nu hebben ze een eigen tool ontwikkeld. Alles is duidelijker, mooier en veel visueler gemaakt.

Er zit een eigen Pagebuilder in Phoenix waarmee je zelf kunt bepalen hoe je pagina’s eruit komen te zien. Ook zitten er een paar hele krachtige marketingtools in verwerkt als attention grabbers zoals popups, magnets en boomboxen.

Even tussendoor: Website software Phoenix alvast uitproberen?

Ben je al enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig wat jij allemaal kunt maken in Phoenix? Je kunt nu van de gratis proefperiode gebruiken. Hiervoor heb je geen domeinnaam nodig, je kunt gewoon een account aanmaken en gebruik maken van alle features om te testen.

Let wel op: de proefperiode duurt 14 dagen.

Start hier met de gratis proefperiode

Phoenix review en onze ervaringen

Al een tijdje gebruiken van het website software Phoenix van de IMU. We hebben zelf al meerdere websites gebouwd en ook het systeem voor veel klanten al ingezet.

Wanneer je met Phoenix aan de slag gaat merk je gelijk al de eenvoud en duidelijkheid in het systeem. De navigatie door het hele systeem is heel makkelijk. Wat super fijn is, is dat er een hele kennisbank achter zit met video’s en uitleg over Phoenix. Mocht je dus ergens niet uitkomen dan kun je in de kennisbank terecht of bij support.

Er zijn een aantal designs waar je uit kunt kiezen als je Phoenix gaat gebruiken. Maar dat wil niet zeggen dat je echt aan dit design vast zit. Je kunt je eigen kleuren kiezen en ook de lettertypes en groottes per pagina gemakkelijk aanpassen.

Website software Phoenix is mobile friendly, maar is niet het belangrijkste aspect om deze software te gaan gebruiken voor je website. Er zijn een aantal marketing oplossingen die de IMU in het Phoenix systeem heeft gestopt die veel interessanter zijn. Die gaan we je hieronder laten zien.

Goed scoren in Google

Volgens de IMU is het basisingrediënt van een succesvolle website goed gevonden worden in Google. En daar zijn wij het absoluut mee eens. Je wilt niet lang bezig zijn met technische ‘shit’ en saaie SEO. Daarom zit er Phoenix allerlei tools en technieken die je kunt inzetten om te kunnen scoren in Google.

Er is een heuse Content Canon in het software gebouwd waarbij je een eigen Kennisbank kunt maken op je website. Zie dat als een soort Wikipedia op je website. Alle standaard kennis die jouw bezoeker/doelgroep moet weten over jouw expertise. Nadat je de Kennisbank hebt ingevuld kun je gebruik maken van de Smart Content module. Het klinkt ingewikkelder dan dat het is. Met de Smart Content module kun je met 1 klik gebruik maken van interne linkjes. De interne linkjes helpen je bij de vindbaarheid van je website. Het is eigenlijk een soort spinnenweb van alle linkjes die je op je website hebt staan.

website software phoenix

Effectieve Landingspagina’s en sales pagina’s

Dit is echt een hele handige tool! De IMU heeft een aantal templates voor je klaar staan in de page builder waarmee je gemakkelijk speciale pagina’s kunt maken, waarbij je je bezoeker gericht kunt sturen om op die pagina iets te doen.

Zoals de IMU zegt: ‘’Wat heb je een bezoekers als er geen klanten uitkomen?’’

Je kunt zelf de pagina helemaal opbouwen of je kiest voor 1 van de templates en vult de pagina vervolgens met eigen tekst en afbeeldingen. De pagina’s zijn door de IMU opgebouwd met hun TIPS formule. Download hier hun Conversie E-book om daar meer over te lezen.

website software Phoenix

Conversietechnieken

In het Phoenix software zitten conversie tools gebouwd die je gemakkelijk kunt inzetten. Je kunt je e-mailmarketing systeem koppelen aan Phoenix en speciale opt-in pagina’s maken om van je bezoekers leads te gaan maken. Hiermee ga je e-mails op je mailinglijst verzamelen en je marketing funnel inzetten, zodat je je upsells en aanbiedingen onder de aandacht kunt brengen.

Ook kun je attention grabbers aanzetten op je Phoenix website. Attention Grabbers zijn:

  • Pop-ups
  • Magnets
  • Boomboxen

De naam attention grabber zegt het al, je grijpt iemand zijn aandacht. En dat is wat je precies wilt doen hiermee. De attention grabbers zijn makkelijk te maken en in te zetten. Wat vooral heel fijn is, is dat je zelfs per pagina of per blog categorie een attention grabber kunt inzetten. Dat betekent dat je meerdere attention grabbers kunt hebben en kunt inzetten.

website software Phoenix

Productlanceringen

Dit onderdeel is heel tof, al zeggen we het zelf. Productlanceringen kunnen echt voor een piek zorgen in je omzet. De module die de IMU heeft gebouwd hiervoor is timed content die volgens de beroemde product launch formula van Jeff Walker is opgebouwd.

Met de timed content formule kun je ‘aftellers’ maken op je website. Je kunt er zelf voor kiezen om een afteller altijd te laten lopen of bijvoorbeeld iemand een uur de tijd geven als ze op de pagina komen. Dit zorgt voor schaarste bij je bezoekers.

website software Phoenix

Voorbeelden van Phoenix websites

Onze eigen websites:

Websites van andere

Wat zijn de kosten van Phoenix?

Phoenix is zeker niet goedkoop, daar zijn we eerlijk over. Je bent misschien goedkoper uit met WordPress, maar de vraag is dan wel; wordt je site dan helemaal zoals je wilt en is het net zo gemakkelijk in gebruik als Phoenix?

Wij vinden het een bijzonder goede investering, omdat je niet alleen een website hebt. Je hebt een webhosting erbij, allerlei tools die je kunt inzetten voor je website en het gemak om een website te maken.

Om te beginnen hebben we Phoenix Premium. Hierin zit een page builder waarmee je effectieve pagina’s kunt bouwen. Je hebt toegang tot 70+ conversie geoptimaliseerde templates, de productlanceringen module, unieke conversie triggers en een koppeling met je e-mailmarketing systeem. Je krijgt 2 licenties, waardoor je 2 Phoenix websites kunt maken. Je betaalt voor het Premium abonnement 695,- per jaar of 70,- per maand.

Als je voor Phoenix Ultimate kiest kun je een completere website met blog maken. Je krijgt dan alles van het Premium abonnement van hierboven en je beschikt dan verder nog over de mogelijkheid om de Smart Content module toe te passen, het Content Canon in te zetten en een snelle mobiele versie van je website. Je kunt met Ultimate 5 Phoenix websites maken. Je betaalt voor het Ultimate abonnement 1997,- per jaar of 200,- per maand.

website software Phoenix

Is Phoenix zijn geld waar?

Zeker weten! Het heeft ons echt een flinke boost gegeven en we hebben vaak binnen 1 uur al nieuwe pagina’s gemaakt. Waar andere ondernemers weken mee bezig zijn. Tijd kost geld en dat is voor ons dan ook belangrijk. Wij raden je absoluut Phoenix aan voor je website!

Je kunt zelf je website bouwen en hebt geen dure developers nodig. Wil je zelf helemaal niet bezig zijn met de bouw van je website? Dan kun je het ook uitbesteden aan ons. Daisy heeft al meerdere Phoenix websites gebouwd en is daar helemaal thuis in. Mail haar naar daisy@masteryourbusinessmoves.nl voor meer informatie.

Begin hier met Phoenix

Wil je starten met website software Phoenix? Je kunt voor de laagste prijs starten via deze pagina of je kunt starten met een gratis trail via deze pagina.

Wil je een simpel website systeem, waarmee het makkelijk is om een website te bouwen, je mail systeem te koppelen en andere conversie technieken te gebruiken? Dan raden wij je zeker aan om met Phoenix te gaan werken.

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen