Plug&Pay; onze ervaring met deze handige tool
Onze ervaring met Plug&Pay
29 juli 2020 
7 min. leestijd

Onze ervaring met Plug&Pay

Wil je graag met Plug&Pay starten, maar twijfel je een beetje? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen. Wij gebruiken nu bijna een jaar het systeem en in dit blog vertellen we je onze mening en ervaring.

Ben je dus benieuwd of de betaalpagina/affiliate software zo goed is als wordt beweerd? Lees dan snel verder.

Wat is Plug&Pay

Plug&Pay is een systeem om betaalpagina’s mee te maken. Als je online producten of diensten verkoopt dan wil je een goed werkende betaalpagina hebben waar het product of dienst aangeschaft kan worden. En dat iemand niet de betaalpagina verlaat zonder af te rekenen.

Je kunt in een aantal minuten een mooie betaalpagina maken met allerlei extra’s. Het is de ideale alles-in-1 tool om je betaalpagina’s, upsell processen, termijnbetalingen en abonnementen mee te maken en verkopen.

Let op: Plug&Pay is geen volledig webshop systeem. Met Plug&Pay regel je alleen het checkout gedeelte. Je kunt er geen shop overzichtspagina of verkooppagina van maken.

Plug&Pay is geen betaalprovider, maar je koopt het met Mollie. Bij Mollie komen de betalingen dan binnen.

Even tussendoor: Plug&Pay alvast uitproberen?

Je bent nu misschien wel al mega enthousiast geworden over Plug&Pay, dan hebben we goed nieuws. Je kunt alvast starten met een gratis trial van 14 dagen om wat dingen te testen met het systeem voor je eigen bedrijf.

Gratis Trial

Plug&Pay: Mogelijkheden en features

Laten het nu eens hebben over de mogelijkheden van Plug&Pay. Dat zijn er best wel een aantal. We sommen ze hieronder voor je op en geven een uitleg.

Betaalpagina’s maken met Plug&Pay

Zoals je nu weet kun je er dus betaalpagina’s mee maken. Je kunt zelf eenvoudig en snel producten aanmaken en checkout pagina’s. Je koppelt je domeinnaam aan je eigen checkout, zodat men niet ziet dat het van Plug&Pay is.

Ook kun je kiezen uit een aantal geteste templates van de checkouts en die kun je zelf opbouwen en in je eigen huisstijl maken.

Abonnementen & termijnbetalingen

Met Plug&Pay kun je abonnementen aanmaken en je klanten zo per maand, kwartaal of per jaar laten betalen. Ook kun je termijnbetalingen instellen voor je klanten. Dit doe je met de SEPA koppeling in Mollie. Je stelt zelf het aantal termijnen in.

plugandpay

Sales triggers van Plug&Pay

De sales triggers plaats je op je checkout pagina en zorgen voor een hogere conversie. De sales triggers zijn USP’s, testimonials, garanties en aftellers die je op je checkout pagina kunt toevoegen.

Plug and Pay

Plug and Pay

Upselling met Plug&Pay

Met Plug&Pay kun je gemakkelijk je orderwaarde verhogen door het kassakoopje, de 1-click upsell, order bumps en staffelkorting. Je kunt per product een kassakoopje instellen of een 1-click upsell. In onderstaande foto zie je het kassakoopje wat wij bij ons product de online training: Level Up je Social Media hebben gebruikt.

Ook zie je de korting die we hebben toegepast bij dit product. Dit stellen we van te voren al in voor de klant. Hiermee voeden we de ‘Optimism bias’ van de klant (zoeken naar redenen om optimistisch te zijn).

Plug and Pay

Bij dit product, de online training: Level Up je Social Media hebben we de jaarplanner als kassakoopje erbij gedaan. Dit is echt een kassakoopje met een no brainer prijs. De prijs dient laag te zijn, waardoor de klant denk oh dat pik ik nog even snel mee.

Hieronder een overzicht wat het kassakoopje voor ons heeft gedaan. Van de 38 aankopen heeft 42% de jaarplanner erbij gekocht. Dat betekent een extra omzet van 127,- zonder dat we daar zelf iets voor hoeven te doen.

Plug and Pay

Plug&Pay: Statistieken

Naast alle dingen die je kunt maken en toevoegen aan je checkout, kun je ook alles goed bijhouden in je statistieken. Je hebt inzicht in sales, je verwachte omzet, het verschil met de vorige maand of het vorige jaar. Alles kun je bijhouden.

Plug & Pay

Plug&Pay: Administratie

Beheer alles in 1 systeem. Alle facturen worden automatisch naar je klanten gestuurd en vind deze facturen terug in het systeem. Je kunt alle orders bijhouden, de verlaten checkouts en alle mislukte incasso’s. Je kunt e-mail notificaties instellen voor je klanten als er weer een nieuwe bestelling gedaan wordt of voor de termijnbetalingen en abonnementen.

Plug&Pay: Koppelingen

Je kunt Plug&Pay met een aantal systemen koppelen. Een hele belangrijke koppeling is met Mollie om de betalingen te kunnen ontvangen. Via Zapier kun je al jouw andere software koppelen met Plug&Pay. Denk aan je CRM systeem, e-mailmarketing systeem en boekhoudprogramma.

Software voor Affiliate Marketing

Sinds een paar maanden heeft Plug&Pay ook iets nieuws. Namelijk het Affiliate Systeem. Hiermee kun je zelf een affiliate programma voor je bedrijf opzetten. Dit houdt in dat jouw affiliates jouw product gaan verkopen. Zij krijgen daarvoor een commissie van jou. Je kunt zelf de affiliates toe laten tot je systeem of zelfs weigeren.

Dit is eigenlijk het oude mond tot mond reclame. Iemand anders gaat voor jou de verkoop doen. En jij beloont ze daar vervolgens voor.

Plug&Pay review en onze ervaringen

Dan komen we nu bij onze review en onze ervaring. Wij zijn enorm te spreken over Plug&Pay. Het is een heel fijn programma om mee te werken en het is ontzettend gebruiksvriendelijk.

We zijn pas gestart met het Affiliate systeem van Plug&Pay, dus daar kunnen we nog niet heel veel over zeggen. Maar als verkoper zijn we wel al erg te spreken over het Affiliate systeem. Er hebben zich nu een aantal verkopers bij ons aangemeld om onze producten te verkopen. Dit gaan we meer promoten waardoor onze klanten voor ons de verkoop ook gaan doen en er dan zelf een commissie voor krijgen.

Als affiliate van de IMU zijn we ook direct aan de slag gegaan, onder andere met dit blog dat je nu aan het lezen bent. We laten de affiliate linkjes terugkomen in dit blog, maar we gebruiken het ook bij onze klanten. Veel van onze klanten werken nu ook met Plug&Pay en daar krijgen wij dan een commissie op van de IMU.

Waarvoor gebruiken wij zelf Plug&Pay

Wij gebruiken Plug&Pay eigenlijk voor al onze producten. We maken ook eenmalige producten specifiek voor klanten aan en we hebben abonnementen lopen.

Onze Strategie 2 Daagses en het Retreat in Terschelling bieden we bijvoorbeeld aan om alles in 1x te betalen, maar ook in termijnen. Klanten kunnen zelf kiezen wat zij prettig vinden. Onze GOLD Mastermind is een abonnement en die loopt automatisch door nadat iemand die heeft gekocht.

We verkopen al onze online trainingen ook via Plug&Pay en die koppelen we direct aan onze Huddle E-learning & Community. Als iemand een online training koopt, dan komen ze direct in de e-learning terecht en krijgen ze inloggegevens via de mail toegestuurd.

Als kassakoopje gebruiken we nu onze jaarplanner, maar die is ook los te kopen op onze website.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je producten aan te bieden en je kunt eigenlijk elk product aanbieden en aanmaken in Plug&Pay.

Voordat we verder gaan…

We komen nog bij onze conclusie, maar je kunt merken dat we heel enthousiast zijn over Plug&Pay en we kunnen het je zeker aanraden.

Voor nu hebben we een handige tip, je kunt namelijk Plug&Pay gratis proberen of je gaat voor de laagste prijs hier direct aan de slag.

Wat zijn de kosten van Plug&Pay

Er zijn 2 soorten abonnementen bij Plug&Pay. Je hebt de Premium en de Ultimate. Eigenlijk is het grote verschil dat je bij Ultime onbeperkt transacties mag uitvoeren en bij Premium 250 transacties per maand. Ook heb je bij Ultime toegang tot het Affiliate Marketing systeem en dat is bij Premium niet. Bij beide heb je dus gewoon toegang tot alle gebruiksvriendelijk templates, de beschikking over upselling en sales triggers, een abonnementen module, de module voor facturen en exports en de mogelijkheid tot split testing

Premium

Bij het Premium abonnement heb je de mogelijkheid om per jaar te betalen of per maand.
Er is een leuke korting van twee maanden als je een jaar vooruit betaalt, waardoor de maandprijs lager uitkomt en je maar 497,- per jaar betaalt. Wil je liever voor de maandbetaling gaan? Dat kan ook! Je betaald dan 49,- per maand.

Ultimate

Wil je naast alle mogelijkheden van Plug&Pay ook gebruik maken van het Affiliate Systeem? Dan kies je voor Ultimate. Je ontvangt dan naast het Affiliate Systeem ook onbeperkt transacties. De prijs van dit pakket bedraagt 1750,- per jaar of 175,- per maand.

Is Plug&Pay de moeite waard?

Zeker weten! Wij vinden echt 100% van wel. Het is een gebruiksvriendelijk systeem en je kunt er gemakkelijk mee werken. Heb je een product of dienst die je online verkoopt? Kies dan zeker voor Plug&Pay. Je omzet zal stijgen door de kassakoopjes en de 1-click upsell.

Wij zijn mega enthousiast over dit software van de IMU. Heb je toch nog vragen over Plug&Pay, stuur ons gerust een mailtje naar daisy@masteryourbusinessmoves.nl

Begin hier met Plug&Pay

Wil je Plug&Pay toch eerst even uitproberen voordat je tot aanschaf over gaat? Geen probleem, je kunt de eerste 2 weken (14 dagen) gebruik maken van een gratis trail. Je kunt dan alles even testen en proberen. Na de gratis proefperiode sluit je een Plug&Pay Premium of Ultimate account voor een jaar of een maand af.

Denk je, nee ik wil gelijk over tot actie? Dan kun je hier voor de laagste prijs direct aan de slag gaan met de software.

Succes!

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen