Consequent zijn: hoe dagelijkse keuzes jou en jouw bedrijf kunnen transformeren
Consequent zijn: hoe dagelijkse keuzes jou en jouw bedrijf kunnen transformeren
14 april 2024 
1 min. leestijd

Consequent zijn: hoe dagelijkse keuzes jou en jouw bedrijf kunnen transformeren

In de kalme ochtenduren langs het strand reflecteer ik op de essentie van consequent zijn en wat dit daadwerkelijk oplevert, niet alleen voor persoonlijke gezondheid maar ook voor professionele vooruitgang.

Wat betekent consequent zijn?

Voor mij betekent consequent zijn dat je dagelijks commitment toont, ook als het moeilijk is. Onlangs heb ik mijzelf het doel gesteld om gewicht te verliezen, een uitdaging die verergerd werd door persoonlijke stress. Ik ontdekte dat ondanks mijn gezonde eetgewoonten, kleine aanpassingen zoals het verminderen van de inname van avocado's en noten, die rijk zijn aan calorieën, noodzakelijk waren.

Gedragsverandering implementeren

Het doorbreken van oud gedrag vereist meer dan alleen de intentie; het vereist een systematische verandering in dagelijkse gewoonten. Dit inzicht kwam tijdens een wandeling, een dagelijkse oefening die ik heb toegevoegd aan mijn routine om een calorie-tekort te creëren en mijn fysieke gezondheid te verbeteren.

De rol van consequent gedrag in stresshantering

Consequent gedrag helpt ook bij het beheren van stress. Na een persoonlijk verlies vond ik troost in fysieke activiteit, die mijn geest afleidde en mij hielp focussen op positieve verandering. Deze routine heeft me niet alleen fysiek fitter gemaakt, maar heeft ook mentaal een nieuwe perspectief geboden.

Consequent zijn in professionele context

Het principe van consequent zijn, vertaalt zich ook naar professionele settings. Vaak geven we op na een paar mislukte pogingen, zoals een masterclass die niet onmiddellijk succesvol is. Doorzettingsvermogen is cruciaal; elke actie draagt bij aan het opbouwen van ervaring en expertise.

Persoonlijke anekdotes en professionele tips

Deze reis van consequent zijn, heeft me geleerd dat kleine, dagelijkse acties kunnen leiden tot significante veranderingen. Ik moedig iedereen aan om kleine, beheersbare stappen te nemen richting hun doelen. Of het nu gaat om gezondheid, carrière of persoonlijke ontwikkeling, de kracht van consequent zijn is niet te onderschatten.

Slotgedachten

Als je overweegt om consequent gedrag in je leven te implementeren, start dan klein. Elke stap telt, en zelfs op moeilijke dagen, de kracht van routine en toewijding kan je doorzettingsvermogen en succes drastisch verhogen.

Doe Mee Aan Onze Workshop

Tot slot, wil je dieper ingaan op deze principes? Op 31 mei organiseren we een interactieve workshop over het opschalen van je business, in Leiden. Voor meer informatie of om je aan te melden, stuur een e-mail naar Francina@masteryourbusinessmoves.nl.

Consequent zijn in alle aspecten van het leven, zowel persoonlijk als professioneel, kan transformerend werken. Laat ons weten wat jouw stappen zijn naar consequent gedrag en hoe je van plan bent deze te integreren in je dagelijks leven!

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haar passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen met Master Your Business Moves.
Reactie plaatsen