10 tips voor meer zichtbaarheid op LinkedIn
10 tips voor meer zichtbaarheid op LinkedIn
Francina
06/07/2019
4 min
13

10 tips voor meer zichtbaarheid op LinkedIn

06/07/2019
4 min
13

We gaan starten met die 10 tips hoe krijg je nou echt meer zichtbaarheid op LinkedIn. Super belangrijk als jij natuurlijk meer klanten en omzet wil krijgen. Met LinkedIn kan het op zich heel erg makkelijk.

Zelf heb ik 1 van de beste profielen op LinkedIn. Ik blijk bij de 1% van de beste profielen te horen. Waarom? Omdat ik elke keer actief met mijn LinkedIn profiel bezig ben. Ik schrijf klanten aan, ik maak bijdragen, ik zet artikelen erop en ik verander regelmatig mijn profiel.

Ik ga deze tips met je delen, zodat jij ook actief op je profiel kan worden en jij ook al die klanten naar binnen kan halen. Maar natuurlijk ook dat jouw profiel veel zichtbaarder wordt, zodat je beter vindbaar wordt op LinkedIn.

Ga met de 10 tips aan de slag en als je vragen hebt kan je een comment achterlaten hieronder. Dan kunnen wij jouw vragen beantwoorden. We gaan beginnen!

Tip 1: Update jouw LinkedIn profiel regelmatig

De eerste tip voor meer zichtbaarheid op LinkedIn is ervoor zorgen dat je hele LinkedIn profiel up to date is. Zorg ervoor dat je daar nieuwe opdrachten plaatst en alles wat je doet regelmatig update. Waarom? 62% van de klanten gaat van te voren gaat kijken naar jouw profiel, ze gaan onderzoek doen naar wie je bent, wat je doet en wat je daar hebt staan. 85% van die klanten maakt op basis van deze informatie een besluit om met je te werken of om niet met je te werken.

Het is daarom super belangrijk dat jij jouw profiel op orde hebt en dat alle informatie up to date is met de laatste informatie.

Tip 2: Refresh jouw profiel

Zelf refresh ik mijn pagina 2 tot 3 keer per maand. Ik verander regelmatig iets op mijn profiel en daardoor ben ik heel erg actief op mijn profiel. Dit zorgt ervoor dat er elke keer weer mensen komen naar mijn pagina, ik plaats elke keer weer iets nieuws.

Tip 3: Wees actief op je profiel

En als je dan aan het refreshen bent op je profiel dan kan je ook gelijk een bijdrage op de tijdlijn van LinkedIn zetten of je schrijft een artikel in LinkedIn. Hoe meer je actief bent met bijdragen leveren en artikelen schrijven, hoe hoger de rating is van LinkedIn. Dat is super belangrijk voor jou als je meer zichtbaarheid op LinkedIn wil met jouw profiel. En als je klanten wil aantrekken, is het belangrijk om die klanten aan te trekken met jouw profiel door regelmatig iets te posten.

Extra tip: als je een bijdrage deelt in LinkedIn dan wil ik je vragen om geen externe links te delen. LinkedIn vind dat namelijk niet zo leuk. Doe je dat wel? Dan straft LinkedIn je gelijk en word je minder zichtbaar.

Tip 4: De eerste 10 minuten

Als je nou een bijdrage gaat leveren in LinkedIn, dan wil je natuurlijk dat het zoveel mogelijk geliked wordt en dat er veel comments onder geplaatst worden. Hoe meer comments en likes er komen binnen de eerste 10 minuten dat jij iets hebt gepost hoe meer en beter zichtbaar je wordt. Die eerste 10 minuten zijn heel belangrijk. Als mensen de eerste 10 minuten iets hebben geliked of een comment hebben geplaatst, moet jij daar ook bovenop zitten. Ga het gesprek aan met deze mensen in die bijdrage of in dat artikel. Zodat LinkedIn ziet dat jij echt waarde levert.

Tip 5: Wees niet te formeel

Zorg ervoor dat als je iets gaat schrijven in LinkedIn dat je niet te formeel bent. Het is natuurlijk geen Facebook en ook geen Instagram waar je veel met emoticons werkt. Op LinkedIn zijn we namelijk ook maar gewoon mensen. We vinden het super leuk om die emoticons te gebruiken, dus gebruik ze ook op LinkedIn.

Natuurlijk schrijf je wat formeler op LinkedIn, maar hou het heel erg bij jezelf. Maak het niet heel erg zakelijk, mensen vinden het fijn als er vanuit het hart wordt gesproken en vanuit emotie geschreven wordt. Zakelijk schrijven is totaal niet vanuit emotie en kan heel afstandelijk zijn. Mensen worden aangetrokken tot je verhaal als je het bij jezelf houdt.

Tip 6: Likes & Comments

Zoals ik net al aangaf, in die eerste 10 minuten is het belangrijk om likes en comments te krijgen. Hoe kan je dat nou doen? Ik heb zelf een whatsapp groepje met een aantal mensen waarin we hebben afgesproken dat we elkaar supporten. Dat betekent dat we elkaars bijdragen en artikelen liken of er een comment onder zetten. Zodat we het algoritme van LinkedIn een beetje doorbreken.

We willen natuurlijk zichtbaar zijn. En die zichtbaarheid op LinkedIn creëer je door bijvoorbeeld al met een klein groepje deze afspraak te maken.

Tip 7: Hashtags

Als je dan wat gaat schrijven in LinkedIn dan kan je hashtags gebruiken. Bij Instagram gebruiken we 30 hashtags, maar dat doen we niet in LinkedIn. In LinkedIn gebruiken we maximaal 3 hashtags. Die hashtags moeten ook heel erg relevant zijn voor wat je hebt geschreven.

Zorg ervoor dat je echt relevante content maakt, content die waarde levert aan je klant & gebruik maximaal 3 hashtags.

Tip 8: Native Video

Om nog meer zichtbaarheid te krijgen op LinkedIn is het super belangrijk dat jij de native video van LinkedIn gaat gebruiken. Je had al Facebook en Instagram Live, maar nu is er ook LinkedIn Live.

Als je gebruik gaat maken van deze tool dan zal LinkedIn dat waarderen en word je beter zichtbaar. Zorg ervoor dat je deze tool echt gaat gebruiken. Video is op dit moment de belangrijkste tool om te communiceren.

Tip 9: Ondertiteling

Als je die video dan maakt, dan zou het heel gaaf zijn als je ook ondertiteling laat zien. Dat gaat niet altijd, soms hebben we er geen tijd voor of maken we een snelle video. Maar heb je de tijd om ondertiteling toe te voegen, dan zou het tof zijn als je dat gaat doen.

Tip 10: Toegevoegde waarde

Nog even terug naar jouw profiel. Voor jouw profiel is het belangrijk dat je laat zien wat jouw toegevoegde waarde is. Want wie ben je nou echt en wat doe je nou echt? Wat voor waarde lever jij jouw klanten? Kan je dat ook op jouw profiel beschrijven? Hoe meer je dat doet, hoe meer je laat zien wat echt jouw toegevoegde waarde is. Hoe specifieker je bent, hoe meer die klant zich in jou kan invoelen en denkt dat jij de persoon bent die bij hem of haar past. Laat jezelf dus écht zien als jij zichtbaar op LinkedIn wil worden.

Met deze 10 tips om meer zichtbaarheid op LinkedIn te krijgen denk ik dat jij heel ver kan komen. Ga de tips toepassen en laat een comment hieronder achter, zodat we jou kunnen volgen, dat we jou kunnen helpen en kunnen liken. Dan zou het tof zijn als je mijn blog en onderstaande video ook liked!

Reacties
Categorieën