Onze ervaring met Huddle

Je gaat een online training of online cursus maken en die wil je graag op een professionele manier aanbieden aan je klanten. Een platform dat kan dienen als e-learning omgeving is daarom wel handig. Er zijn verschillende opties en mogelijkheden. In dit blog vertellen we je onze ervaring met The Huddle.

Wat is Huddle?

The Huddle is een speciaal software voor het bouwen van jouw community. Het traditionele forum met een modern social media platform wordt gecombineerd tot een ideale oplossing; jouw eigen community. Er zitten speciale technieken in verwerkt om je community te laten bruisen.

Voeg al je digitale producten en online programma’s toe en je leden kunnen deze altijd en overal volgen. Je bouwt zo je eigen e-learning omgeving in je community.

Het is een software dat helpt bij het ontwikkelen van een volledig geautomatiseerde online business. Je leden krijgen ieder eigen inloggegevens waarmee ze kunnen inloggen.

Het zijn dus twee dingen:

  • Een community/leden omgeving waar je met je leden kunt communiceren en waar je leden met elkaar in contact kunnen komen.
  • Een e-learning tool om je digitale producten en online cursussen/programma’s in te maken en te laten volgen door je leden.

Even tussendoor: Alvast Huddle uitproberen en je eigen community bouwen?

We gaan je nog vertellen wat onze ervaring is met Huddle, maar je kunt zelf al een gratis trail aanvragen om eens te kijken wat je kunt doen met Huddle.

Start je GRATIS trial hier!

Mogelijkheden en features van Huddle

Laten het nu eens hebben over de mogelijkheden van Huddle. Dat zijn er best wel een aantal. We sommen ze hieronder voor je op en geven een uitleg.

E-learning omgeving

The Huddle is een online software waar jij je online cursussen en programma’s in kunt maken en kunt laten volgen. Je kunt cursussen aanmaken en vervolgens verschillende modules in de cursus aanmaken. Deze modules zijn bijvoorbeeld de verschillende lessen die een cursus heeft. Je kunt een cursus maken met tekst, afbeeldingen, video’s en zelfs bijlages.

Community forum

Hiermee kun je een eigen community bouwen met een eigen ‘tijdlijn’. De term tijdlijn komt veel op social media voor en dat is ook zo in de Huddle community gebouwd. Leden kunnen met elkaar communiceren via de community en de tijdlijn. Ze kunnen ‘topics’ starten met tekst, afbeeldingen en video’s. Je maakt zelf zogenoemde borden aan waar leden dan hun ‘topic’ op kunnen plaatsen.

Social Media functies op Huddle

Er zitten verschillende social media functies in de community gebouwd. Je kunt zelf vooraf al groepen aanmaken en mensen daar aan toevoegen, maar alle leden kunnen zelf ook groepen maken. Ieder lid heeft een eigen profiel en kan zijn of haar profiel zelf invullen met een bio en een foto.

Eigen beheer

Je eigen Huddle heb je in eigen beheer. Je hebt een eigen inlogscherm en ook eigen inloggegevens. Als beheerder heb je natuurlijk dan ook toegang tot de beheerdersomgeving. Het mooie is dat je je Huddle op een eigen domeinnaam kunt plaatsen zodat dit herkenbaar is voor je leden. Ook kun je een logo toevoegen, een favicon en een eigen huisstijl kiezen. Dit wordt dan volledig doorgevoerd in je Huddle.

Huddle App

Nog niet zolang geleden heeft Huddle ook de Huddle App uitgebracht. Zo hebben je leden via de App toegang tot de community en alle online programma’s en cursussen die je erin hebt staan.

Gamification

Dit onderdeel is heel goed voor de engagement met je leden. Je kunt challenges houden in je eigen community met je leden. Er is een zogenoemd leaderbord waar het aantal karmapunten van de leden wordt bijgehouden. Deze karmapunten kun je zelf een naam geven en zelf instellen hoeveel punten een lid krijgt voor wat. Je kunt punten geven voor een like geven, een topic plaatsen, op een topic reageren of een online cursus afronden. Voor de online cursussen en programma’s die je in je e-learning hebt staan kun je ook trophy’s aanmaken. Die trophy’s kunnen leden in hun eigen profiel bijhouden.

Membership levels van Huddle

Je kunt al je trainingen, programma’s en cursussen beveiligen door levels aan te maken. Zo kun je al je leden speciale levels geven en je community in verschillende niveaus opbouwen.

Supportsectie

Wat handig is dat je een FAQ kunt maken in je Huddle. Zo kun je alle vragen die je leden hebben al snel tackelen en in een FAQ zetten. Ook is het mogelijk om een livechat integratie aan te zetten. Zo kunnen je leden live chatten als ze een technisch probleem hebben.

Koppelingen

Als laatste kun je je Huddle ook koppelen aan andere programma’s waarmee je werkt. Denk aan je website, webshop, CRM, e-mailmarketing systeem of bijvoorbeeld met Plug&Pay.

Huddle Review en onze ervaring

Wij zijn gestart met onze community bouwen in 2019 en we dachten eigenlijk dat dit wel even zou duren voordat onze community live zou staan. Wij hadden al een online programma: Forever Happy and Succesful die al helemaal uitgewerkt was met tekst, video’s en werkboeken. Dit online programma hebben we opgesplitst in een aantal online trainingen en die hebben we vervolgens in onze Huddle gezet.

De standaard instellingen waren eigenlijk heel gemakkelijk. Alles sprak voor zich. We voerde onze domeinnaam in en vervolgens konden we de borden, levels en cursussen aanmaken. Je kiest zelf welke instellingen je wilt gebruiken. Zo kun je bij de instellingen bij het kopje ‘Privacy & Notificaties’ de volgende functies aan/uit te zetten:

  • Zoekmachine toestaan te indexeren
  • Community openbaar maken voor lezers
  • Social delen en Facebook login toestaan
  • Melding ontvangen bij een nieuw lid

Je kunt de trainingen beschikbaar maken voor de betalende leden en de niet-betalende leden lekker maken met je online trainingen. De toffe features die Huddle biedt zorgen ervoor dat je een bruisende community kunt onderhouden. Maar daar moet je zelf natuurlijk ook wel wat voor doen. Wij checken dagelijks onze community en zorgen ervoor dat we alle vragen beantwoorden.

Voordat we verder gaan…

We komen nog bij onze conclusie, maar je kunt merken dat we heel enthousiast zijn over Huddle en we kunnen het je zeker aanraden.

Voor nu hebben we een handige tip,  je kunt namelijk met de GRATIS trial starten met Huddle of je gaat voor de laagste prijs direct aan de slag.

Wat zijn de kosten van Huddle?

Je hebt twee keuzes als je gaat starten met Huddle. Je kunt voor een maand abonnement kiezen, die kost 97 euro per maand of voor het jaarabonnement en die kost 950 euro per jaar. Heb je een WordPress website dan zijn er een aantal goedkopere plugins te vinden om een e-learning omgeving mee te maken. Maar laten we eerlijk zijn, die plugins hebben niet alle features die de Huddle wel heeft. Daardoor is de Huddle echt wel uniek in zijn soort.

Heb je een Phoenix website, dan kun je Huddle gemakkelijk koppelen en gebruiken. Beide zijn ontwikkeld door IMU.

Conclusie?

Is Huddle 950 euro per jaar waard? Absoluut! Wij zijn enorm te spreken over dit software. De mogelijkheden die je ermee kunt doen en de ontwikkelingen die steeds worden doorgevoerd. Huddle is constant bezig met nieuwe features en dat is heel tof. Het is overzichtelijk voor jou als beheerder, maar ook zeker voor de gebruikers.

Ben je dus op zoek naar een gebruiksvriendelijk programma om je online producten te verkopen en om tegelijkertijd met je klanten te communiceren? Dan ben je bij Huddle aan het juiste adres. Start hier vandaag nog met het bouwen van je eigen community & e-learning omgeving.

Gratis HowTo’s van Huddle zelf:

E-book over Memberships
E-book over Community Building

Gratis uitproberen

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan kun je direct starten met een GRATIS trial om te kijken wat er voor jou allemaal mogelijk is.