Page content

Zelf een online cursus maken

Zelf een online cursus maken hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Het is zelfs al mogelijk om het gratis we maken. Wanneer jij een online cursus gaat maken voor jouw expertise heb je eigenlijk jezelf nodig en alle kennis en waarde die jij met jouw doelgroep wil delen. Daarnaast heb je een paar handige hulpmiddelen en tools nodig om het in elkaar te zetten.

Helemaal gratis is het maken van een online cursus natuurlijk niet. Het maken van de cursus kost altijd natuurlijk wel tijd en moeite.

De eerste stap om te beginnen met jouw online cursus is dat je goed moet weten wat het onderwerp wordt. Hierin kan jij jouw expertise goed in verwerken en zo kan je op de problemen en behoefte van jouw doelgroep inspelen. Begin met het opschrijven van jouw onderwerp waarover je het gaat hebben. Maak daarna een lijstje met alle onderdelen die terug moeten komen in jouw online cursus.

Stap 2 is dat je gaat bedenken hoe je de cursus gaat maken en hoe jij de onderwerpen wil behandelen. Het is mogelijk om teksten, beelden, video’s en audio’s toe te passen. Wij adviseren om meer en deels video’s te gebruiken in jouw online cursus. Er zijn 2 manieren waarop jij video’s kan maken. Je kan ervoor kiezen om video’s te maken van jezelf, waarbij jij de uitleg geeft. Maak gebruik van diverse locaties, om jouw cursus wat diversiteit mee te geven. Wat ook mogelijk is, als je zelf liever niet in beeld komt, om jouw computerscherm/beeld als video in te zetten. Zo kan jij bijvoorbeeld een presentatie delen en film je het scherm van je computer. Dan spreek je de tekst in via de audio en ben je zelf niet zichtbaar in beeld.

Stap 3 is dat je werkboeken gaat maken die jouw doelgroep kunnen gebruiken bij het maken van de online cursus. In de video’s geef je informatie en uitleg over opdrachten en deze opdrachten staan in de werkboeken nogmaals uitgelegd. Een werkboek kan je heel gemakkelijk maken en vormgeven via het programma Canva.

Nadat je de video’s hebt opgenomen van alle lessen is het tijd om jouw online cursus te gaan verkopen. Maak een mooie salespagina van jouw online cursus en laat zien wat jouw doelgroep aan jouw cursus heeft. Zorg er daarnaast ook voor dat je een goed betaalsysteem achter de salespagina hebt zitten. Zodat mensen gelijk de cursus kunnen kopen.

Comment Section

0 reacties op “Zelf een online cursus maken

Plaats een reactie


*