arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat is een salespagina?

Een salespagina, of ook wel een verkooppagina, is een pagina op jouw website waar jij jouw product of dienst op gaat verkopen. Het is de bedoeling dat de enige actie die jouw bezoeker op deze pagina kan doen, de aankoop van jouw product of dienst is. Als de bezoeker heeft besloten jouw product of dienst te gaan kopen dan komen ze in het winkelmandje terecht. Een pagina waarop je jouw product of dienst gaat verkopen wordt vaak herkend aan de grote call to action buttons. Deze knop is eigenlijk waar de hele pagina om draait. Geef de bezoeker alle informatie die hij of zij nodig heeft om over te gaan tot aankoop. En heel belangrijk, zorg dat hij of zij niet van de pagina af hoeft te gaan, zo raak je ze namelijk kwijt. Wat is een salespagina

Waar moet een goede salespagina aan voldoen?

  • Het aanbod, jouw product of dienst, moet heel helder zijn voor de bezoeker. Een bezoeker denkt heel erg in de termen whats in it for me. Zorg ervoor dat je waardevolle informatie geeft, zodat de bezoeker zich daarin kan herkennen.
  • Zorg ervoor dat jouw salespagina volledig is gericht op het product of de dienst die je graag wil verkopen. Zodra er afleiding is op jouw pagina dan raak je de bezoeker ook sneller kwijt. Alle andere linkjes op jouw website moeten weg zijn. Het enige doel van deze pagina is het verkopen!
  • Een bezoeker moet zich herkennen in jouw verhaal. Schrijf daarom persoonlijk en benoem de pijnen die jouw klant kan hebben waardoor ze jouw product of dienst nodig hebben. Maar laat ook het resultaat zien wat jouw product of dienst kan opleveren voor de klant.
  • Laat het aanbod goed zien en schrijf op wat je precies aanbiedt. Jouw klant wil graag weten wat hij of zij nou koopt.
  • Maak gebruik van testimonials. Zo bouw je vertrouwen op bij jouw aanstaande klant. Met testimonials van jouw bestaande klanten kan je laten zien wat jouw product of dienst voor hen al heeft betekent.

Voorbeeld salespagina

Reactie plaatsen