Hoe maak ik een e-book?

Een e-book is een online product dat tegenwoordig veel gebruikt om gratis waarde en kennis aan te bieden aan jouw doelgroep. Daarnaast bouw je ook een klantenbestand op en deze komen in jouw e-maillijst te staan.

Stap 1 Kies een onderwerp

Bedenk eerst goed over welk onderwerp jij een e-book wil maken. Het onderwerp is cruciaal, want het moet een onderwerp zijn waar jouw doelgroep kennis uit kan halen. Zorg ervoor dat het een pakkend en aantrekkelijk onderwerp is en dat je er verstand van hebt.

Stap 2 Begin met schrijven

Heel veel mensen willen gelijk starten met het design van hun e-book. Maar daar willen wij een beetje voor waken. Ga eerst het onderwerp uitwerken in een verhaal en ga het op papier zetten. Schrijf begrijpelijk voor de lezer, dus gebruik niet al te veel vakjargon. 

De tekst is heel belangrijk, omdat je hier jouw kennis wil overdragen aan jouw doelgroep. Schrijf alles wat in je opkomt op. Aan het einde ga je pas dingen schrappen. 

Stap 3 Digitale vormgeving

Nu je tekst klaar is, kunnen we de digitale vormgeving gaan maken. Wij gebruiken hier altijd een heel fijn programma voor, Canva. Of maak gebruik van Photoshop, wij raden dit alleen aan als je hier goed mee overweg kan.

Stap 4 E-book op jouw website

Yes, jouw e-book is klaar! Dat betekent dat je hem gaat plaatsen op jouw website. 

Stap 4 Koppelen aan e-mailmarketing systeem

Een e-mailmarketing systeem wil je gebruiken als je gegevens van jouw doelgroep wil verzamelen. Met een e-mailmarketing systeem kan dit allemaal geautomatiseerd worden.

Stap 5 E-book promoten

Als laatste stap gaan we het e-book promoten. Je wil natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen jouw e-book gaan downloaden. Wij raden je aan Social Media in te gaan zetten. 

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down