arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe kan ik verkopen met webinars?

Een webinar is een live video uitzending waar je een presentatie kan geven over een onderwerp in jouw expertise of vragen kan beantwoorden van kijkers. Er zijn verschillende vormen van webinars die je in kan zetten. Zo kan je een webinar geven met een webcam beeld, hierbij ben jij zelf de hele tijd in beeld. Maar je kan er ook voor kiezen om een beeldscherm te delen met daarop een presentatie. Hierbij ben je wel te horen maar niet te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk om hier een combinatie van in te zetten.

Interactie

Het is belangrijk dat jouw webinar interactief is. Zorg er daarom voor dat je bijvoorbeeld tussendoor stelt, waar kijkers gelijk op kunnen reageren. Heel veel webinar software hebben een chatfunctie ingebouwd, deze functie kan je daarvoor goed gebruiken. Een voorbeeld van een webinar software is Webinargeek. Logo Webinargeek

Maak een opname

Een opname van jouw webinar is altijd handig. Het is niet belangrijk dat je er gelijk iets mee doet, achteraf kan je hem altijd weer hergebruiken. Je kan hem bijvoorbeeld gebruiken om extra waarde te bieden na een download van jouw e-book of je kan het webinar nog los verkopen.

Hoe verkoop je tijdens een webinar?

Nu komen we bij het belangrijkste onderdeel, de verkoop tijdens het webinar. Meld altijd dat je aan het einde van het webinar een mooi aanbod gaat doen of vraag aan het einde van het webinar toestemming om jouw aanbod te vertellen. Je promoot jouw product of dienst en stuurt daarna de kijkers door naar een salespagina. Op deze salespagina staat alles wat de kijker moet weten over jouw product of dienst. Wat heel belangrijk is om goed de 'pijn' van de klant naar voren te laten komen op deze pagina, zodat de kijker zich hier in herkent. Ook is het belangrijk om het resultaat te laten zien of te vertellen nadat de kijker voor jouw product of dienst heeft gekozen. In heel veel webinar software zit ook de mogelijkheid om e-mails te versturen. Zo kan je een follow-up mail versturen na jouw webinar. Zo kan je het aanbod dat je hebt gedaan nog een keer onder de aandacht brengen bij de kijkers. Hoe kan ik verkopen met webinars?
Reactie plaatsen