arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe begin ik een Podcast?

Een podcast is een geluidsbestand dat je kan streamen of downloaden. Eigenlijk is een soort radio-programma die je altijd en overal kan beluisteren. Podcasting wordt gezien als het nieuwe radio luisteren. Het verschil is alleen wel dat een podcast on-demand is. Je kunt zelf op ieder moment (zolang je internet hebt of de aflevering al hebt gedownload) beluisteren. Je kan zelf kiezen waar je precies naar luistert, dat is natuurlijk op de radio anders. Er zijn genoeg radio stations om naar te luisteren, maar er zijn altijd andere dj's te horen. Je kiest zelf uit naar wie je luistert en naar wat je luistert. Podcasts bestaan er in allerlei soorten en maten. Heel veel verschillende soorten bedrijven kunnen het opzetten. Het is alleen goed om te kijken of jouw doelgroep daarin interesse heeft.

Een eigen podcast beginnen

Er zijn een aantal zaken die je nodig hebt om te starten met jouw eigen podcast. Met name de apparatuur is erg belangrijk.
  • Laptop/computer
  • Microfoon (je kan die van je telefoon gebruiken)
  • Podcast systeem (bijvoorbeeld Soundcloud of Anchor)
  • Apple ID (als je de podcast in iTunes wil)
  • Opname apparatuur (dit kan vaak via je laptop/computer)
  • Waar nodig, een audio bewerkingsprogramma
Naast de apparatuur is het enorm belangrijk om na te denken over de waarde die jij gaat leveren. De informatie die jij gaat delen moet aansluiten bij de behoefte of het probleem van jouw klant. Elke aflevering krijgt een ander onderwerp, maar toch hebben deze onderwerpen allemaal te maken met jouw business en expertise.
Reactie plaatsen