Wat is Facebook Marketing?

Facebook Marketing is het opzetten en actief inzetten van jouw Facebook bedrijfspagina met als doel klanten te werven. Om vervolgens het contact met deze klanten te onderhouden. Facebook Marketing maar het voor bedrijven mogelijk om een groot publiek te bereiken. Samen met WhatsApp, Instagram en Messenger is Facebook het grootste social media platform ter wereld. Het is niet genoeg om een keer per week een leuke foto te plaatsen of een tipje van de week. Het is echt nodig om meer dan dat alleen maar te doen, er is een strategie voor nodig. Content is daarom heel erg belangrijk voor jouw Facebook pagina. Jouw content moet aansluiten op de wensen en de behoefte van jouw doelgroep. Om erachter te komen wat de wensen qua content zijn kan je verschillende soorten berichten plaatsen. Waar het beste op gereageerd wordt is de beste manier om mee te communiceren. De tijdstip van het plaatsen van berichten is ook belangrijk. Zorg ervoor dat je weet wanneer jouw doelgroep online is.

Adverteren

Met Facebookadvertenties is het al mogelijk om 6,5 miljoen mensen aan te spreken in Nederland. Nu is dit natuurlijk een veel te brede doelgroep. Daarom is het belangrijk om jouw doelgroep goed te kennen. Welke interesses ze hebben, welk geslacht, leeftijd en woonplaats. Deze doelgroep kan je zelf aanmaken voor jou advertenties en zo benader je de juiste doelgroep met jouw advertentie. Met elk budget kan je al een advertentie plaatsen.

Actieknoppen

Om nog meer  interactie te krijgen met jouw doelgroep is het van belang om de actieknop te gebruiken. Deze actieknop bevind zich onder de omslagfoto van jouw bedrijfspagina. Heel veel mensen vergeten deze knop. Via deze knop kan je een product promoten, contact laten opnemen met jou of door verwijzen naar een specifieke opt-in of salespagina op jouw website. Actieknop toevoegen op Facebook

Interactie is de key

Bij Facebook Marketing draait het niet alleen maar om berichten plaatsen. De kop hierboven zegt het al. Interactie is key. Als jij reacties binnen krijgt op berichten dan is het belangrijk dat je daar ook op reageert. Zoek de interactie op met jouw doelgroep.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down