Page content

Wat is Affiliatie Marketing?

Affiliate Marketing is een samenwerkingsverband dat jij aan kan gaan met een bedrijf waarbij dit bedrijf jou promoot in ruil voor een commissie per verkoop. Je kan deze affiliate een soort tussenpersoon noemen bij jouw verkoop.

Een voorbeeld: stel jij verkoopt een product of dienst en jij gaat een samenwerking aan met een bedrijf. Dan kan dit bedrijf jouw product of dienst gaan promoten bij haar publiek. Van de opbrengst die jij ontvangt van de verkoop draag jij een deel af aan dit bedrijf.

2 vormen van Affiliate Marketing

Het voorbeeld dat hierboven is genoemd kan ook anders. Er zijn namelijk 2 vormen van Affiliate Marketing. Als affiliate kan je zowel geld verdienen als affiliates voor jou als producteigenaar laten werken. De eerste vorm is dat jij zelf producteigenaar bent en dat verschillende affiliates jouw product promoten. Voordelen hiervan zijn dat jij meer verkopen eruit kan halen en zelf geen reclame en marketing hoeft te doen voor jouw product of dienst, omdat dit van een andere hoek komt.

Een andere vorm is dat jij zelf de affiliate bent en zo geld kan verdienen met het promoten van iemand anders product of dienst. Deze laatste vorm heeft een aantal voordelen. Je hoeft zelf geen product te maken en je hebt geen klantenservice hiervoor. De distributie loopt niet via jou, maar via de eigenaar van het product of de dienst.

Wat is Affiliate Marketing?

 

Comment Section

0 reacties op “Wat is Affiliatie Marketing?

Plaats een reactie


*